Кога би, да простите, друго: Комшић примо генералицу НАТО у Сарајстану

Муслимански представник и Предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић, примио је у радну посјету бригадну генералку (генерал-мајор) НАТО штаба у Сарајеву Памелу Мекгаха, која га је похвалила за колаборацију.

четвртак, март 10, 2022 / 08:44

Они су јуче разговарали су о актуелној политичкој и безбједносној ситуацији у Босни и Херцеговини и на међународном нивоу, у контексту рата у Украјини, те ризика од ескалације сукоба у БиХ и другим земљама Западног Балкана. Саговорници су поздравили сарадњуБосне и Херцеговине са НАТО штабом у Сарајеву и земљама чланицама НАТО савеза, те закључили да та сарадња мора бити још чвршћа у будућности, како би БиХ испунила све предуслове за пуноправно чланство у Сјеверноатлантски савез.

Предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине је нагласио да је подршка коју пружају Оружаним снагама БиХ и Министарству одбране БиХ изузетно значајна како би сачували мир, стабилност и безбједност свих грађана у нашој земљи.

Команданткиња НАТО штаба Памела Мекгаха поновила је подршку НАТО штаба миру и стабилности у БиХ и захвалила на континуисаној сарадњи са Министарством одбране БиХ и ОСБиХ. Она је истакла да је НАТО посвећен очувању безбједности, те заштити суверенитета и територијалног интегритета Босне и Херцеговине.

Тема састанка била је и тренутна блокада рада државних институција, која онемогућава усвајање буџета институција и међународних обавеза БиХ, због чега су, између осталог, блокирана финансијска средства намијењена за реализацију пројеката везаних за реформу одбране и европске интеграције.

Предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић захвалио је бригадној генералки Памели Мекгаха на помоћи и подршци реформским и интеграционим процесима у БиХ у области одбране, те изразио увјерење да ће се наставити развијати и у будућности, с циљем хармонизовања ОСБиХ са НАТО стандардима.Оставите одговор