Љиљан Комшић и Вакар Азими у епизоди: Свете енглеске ријечи које се не могу писати ћирилицом

Члан Предсједништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић састао се у суботу са др Вакаром Азмијем, предсједавајућим организације коју они исписују у саопштењу "на српском језику", односно на српском писму као – "Remembering Srebrenica” из Велике Британије.

недеља, мај 15, 2022 / 09:47

 Дакле, ова политика по којој постоје ријечи које се не могу написати српским писмом, ако долазе из енглеског језика, није нешто што је изум српског народа, већ што се укоријенило из добронамјерних извора као што је Жељко Комшић, међу српску полтронску квазиелиту. Посебно квазилутурну и квазинаучну.

По њима, написати "Римемберинг Сребреница", ако већ не може "Сјећање Сребренице", јер је полубожански енглески толико важан да се мора увијек и на сваком мјесту цитирати у оригиналу, нешто је изузетно немогуће, непримјерено и непријатно.

Да то није случајно, већ је у питању језичка политика муслиманског члана предсједништва Жељка Комшића, види се и из тога да облик на страном језику и писму није употребљен само у уводу, већ и у наставку саопштења које доносимо неизмјењено:

Саговорници су разговарали о тренутној политичкој ситуацији у Босни и Херцеговини и у свијету, о реформском процесу у Босни и Херцеговини и њеном евроатлантском путу, те су истакли нужност обезбјеђивања новчаних средстава за октобарске изборе.

Разговарано је о будућим плановима организације "Remembering Srebrenica” и обиљежавању 27. годишњице геноцида у Сребреници, која ће бити уприличена у Великој Британији у јулу.

С обзиром на руску агресију на Украјину и дешавања у којима страда невино становништво, од великог је значаја континуисано говорити о посљедицама ратова као што је геноцид, закључено је на крају сусрета.Оставите одговор