11:56 Кино, а да ли Козара: Саопштење Драгана Милановића из 2022. против идејног рјешења Драшка Станивуковића из 2020. (ВИДЕО)11:48 Стевандић: Шмит даје крила бошњачком екстремизму   11:46 Специјално и паралелно: Љетна школа Универзитета умјетности из Београда - у западној српској престоници11:32 Дигитална доминација САД: Међународна унија за телекомуникације може постати америчка!11:08 Није задовољан: Најодговорнији за стање у судству (Халил Лагумџија) се просто нада11:04 Вучић из Ивањице: Ово је увезена криза, зато ми морамо бити јединствени11:01 Марко Ковач у преводу: Темељни споразум са СПЦ нас је довео на власт, неће нам је угрозити10:58 Кризни штаб због несташице воде у Бањој Луци - 90 одсто насеља није жедно10:54 Дачић: Савјет Европе тргује територијалним интегритетом Србије, а тобоже штити Украјински10:22 Цвијановићка други дан у Љубљани, на позив Савеза Срба Словеније

Милорад Додик као предсједник СНСД: Пропаст преговора муслиманских и хрватских представника указује гдје је проблем у БиХ

Предсједник СНСД-а Милорад Додик истакао је да неуспјех преговора о измјени Изборног закона у БиХ, који су вођени између муслиманских и хрватских партија, недвисмислено је показао гдје лежи проблем у БиХ и да се тај проблем не зове Република Српска или Милорад Додик.

недеља, 20 марта, 2022 / 15:29

"Оваквом исходу преговора може да се радује само Жељко Комшић, наивно вјерујући да његов концепт изборне преваре има будућност", рекао је Додик за Срну упитан да прокоментарише неуспјех преговора лидера странака из Федерације БиХ о измјенама изборног законодавства у БиХ, који су четири дана вођени у згради Делагације ЕУ у Сарајеву, уз посредство представника међународне заједнице.

Лидер СНСД-а је нагласио да су преговори о измјенама Изборног закона вођени посредством представника бриселске и америчке администрације што није било довољно да се заврше успјехом.

"То је, такође, важна порука домаћим политичким актерима, али и међународним посредницима да је једини прави договор у БиХ онај који се постигне самостално од оних који имају изборни легитимитет. Питање је како би и ови преговори завршили да једна страна, мислим на муслиманску, и мислим конкретно на Бакира Изетбеговића, није упорно рачунала управо на спољашње актере", истакао је Додик.

Он је указао да ће се непостизањем договора о измјени Изборног закона у БиХ наставити период политичке нестабилности јер један од три конститутивна народа, у овом случају хрватски, није задовољан својом позицијом и осјећа се понижено.

"А проблем једног народа, што сам говорио и раније, проблем је сва три", поручио је предсједник СНСД-а Милорад Додик.