Милорад Додик као предсједник СНСД: Пропаст преговора муслиманских и хрватских представника указује гдје је проблем у БиХ

Предсједник СНСД-а Милорад Додик истакао је да неуспјех преговора о измјени Изборног закона у БиХ, који су вођени између муслиманских и хрватских партија, недвисмислено је показао гдје лежи проблем у БиХ и да се тај проблем не зове Република Српска или Милорад Додик.

недеља, март 20, 2022 / 15:29

"Оваквом исходу преговора може да се радује само Жељко Комшић, наивно вјерујући да његов концепт изборне преваре има будућност", рекао је Додик за Срну упитан да прокоментарише неуспјех преговора лидера странака из Федерације БиХ о измјенама изборног законодавства у БиХ, који су четири дана вођени у згради Делагације ЕУ у Сарајеву, уз посредство представника међународне заједнице.

Лидер СНСД-а је нагласио да су преговори о измјенама Изборног закона вођени посредством представника бриселске и америчке администрације што није било довољно да се заврше успјехом.

"То је, такође, важна порука домаћим политичким актерима, али и међународним посредницима да је једини прави договор у БиХ онај који се постигне самостално од оних који имају изборни легитимитет. Питање је како би и ови преговори завршили да једна страна, мислим на муслиманску, и мислим конкретно на Бакира Изетбеговића, није упорно рачунала управо на спољашње актере", истакао је Додик.

Он је указао да ће се непостизањем договора о измјени Изборног закона у БиХ наставити период политичке нестабилности јер један од три конститутивна народа, у овом случају хрватски, није задовољан својом позицијом и осјећа се понижено.

"А проблем једног народа, што сам говорио и раније, проблем је сва три", поручио је предсједник СНСД-а Милорад Додик.Оставите одговор