Ослобођење (партија из Србије) против НАТО лобисте као амбасадора Београда у Загребу

Покрет Ослобођење оштро је критиковао одлуку председника Србије Александра Вучића да за амбасадора у Хрватској именује Јелену Милић, оснивача Центра за евроатлантске студије.

недеља, март 20, 2022 / 15:23

Генерални секретар овог покрета Никола Косовић изјавио је да Милић нема ни "најосновније квалификације" за рад у дипломатији.
"Ради се нешколованој особи, без било каквог дипломатског искуства, али са историјом неуравнотежених јавних наступа, што може нанети велику штету Србији", каже Косовић.

Како је истакао, једини "квалитет" Јелене Милић је то што је јавно иступала у одбрану режима Александра Вучића.

"То је очигледно једина потребна препорука за амбасадорско место, да идете на Пинк и Хепи и браните издајничку политику СНС", објашњава Косовић. Према његовим речима, Милићева је непободна и због дугогодишњег лобирања за улазак Србије у НАТО, што није у складу са прокламованим спољнополитичким циљевима Србије.
"Али то открива много о политици Александра Вучића, који активно ради на учлањењу Србије у НАТО. Јелена Милић је јавно оправдавала агресију на Србију 1999 године, стога она не може бити амбасадор наше земље", наглашава секретар Ослобођења.

Косовић је додао да "неискусни и проблематични" кадрови не би смели да се вежбају на месту амбасадора у Загребу, које је, према његовим речима, једно од најважнијих за српске интересе.

"Амбасадор у Загребу мора да буде спреман да штити интересе Срба у тој земљи, чува српску баштину и културу сећања на страдале. Јелена Милић има историју критиковања и напада на Србе из Крајине, чак је у појединим изјавама оправдавала акцију Олуја", подсећа Косовић.

Он је упитао да ли су функционери СНС пореклом из Крајине задовољни овим избором: "Шта о њеном именовању мисле посланици СНС Марко Атлагић, председник скупштине РСК у изгнанству, и Миодраг Линта, председник Коалиције српских прогнаника из Хрватске?", закључује Косовић.Оставите одговор