Јелена Тривић у Братунцу за правну државу као политички приоритет

Тривићева је рекла да нема тих економских мјера које могу донијети напредак, док се не успостави правна држава.

недеља, 20 марта, 2022 / 15:19

– Наш народ јесте осиромашен у економском смислу, али је највише гладан правде. Неправда и неправо које је завладало највише боли наш народ и највише га тјера одавде. Припадници власти су отишли толико далеко да су се дрзнули да краду у здравству, а за многе случајеве тог најмонструознијег отимања још нису покренути процеси. Ко краде у здравству, то више није корупција, то је злочин. Можда сада, у овој спрези власти и правосуђа многи још не одговарају, али одговараће! И те како ће одговарати! – поручила је потпредсједница ПДП-а и народни посланик Јелена Тривић током посјете Братунцу.

– Не може привреда толико зарадити колико они могу покрасти. То није прича тек тако, да би опозиција нешто причала, него је то толико узело маха да ми и не знамо размјере свега. А и ово што знамо је нормалном човјеку тешко за појмити. С тим ћемо се обрачунати. Немам у примисли да могу имати мрву толернције на такве појаве – рекла је Тривићева.

Истакла је да ће нова власт након октобарских избора увести ред у рад јавних предузећа, која морају доприносити развоју, а не бити губиташи и штеточине без ичије одговорности.

– И принцип одговорности, прије свега. Јуче смо имали посебн сједницу која је заказана само да би се СНСД опрао код народа за то што нису гласали за укидање акциза. Ова посебна сједница је фарса, одуговлачење, извргавање руглу Народне скупштине, која не може донијети Закон о акцизама и Закон о ПДВ-у, то је надлежност заједничких институција БиХ. У тим институцијама сједе посланици и делегати из Републике Српске, који су могли донијети измјене и још прије неколико дана укинути акцизе на гориво, али како се у Дому народа ништа не може изгласати без СНСД, добили смо овај резултат: неодговорност, небрига, исмијавање са народом и институцијама Српске – рекла је Тривићева.Оставите одговор