Разговори СДС и ПДП: Приоритет спашавање Српске од Додикове политике

Састанак делоегације СДС-а и ПДП-а обиљежиле су двије теме: почетак разговора око кандидата за опште изборе и питање најаве да би се на засједању Народне скупштине РС опет могло наћи питање о учествовању и неучествовању у заједничким органима БиХ – истакао је предсједник СДС Мирко Шаровић након састанка делегације двије странке у Бањалуци.


У 2022. години се боримо за излаз Републике Српске на море

Већину године на измаку слушамо да је наметање одредби кривичног законика од стране Валентина Инцка изазвало "највећу кризу у БиХ од завршетка рата". Ко памти дуже од акваријумске рибице, зна како то није тачно. Управо је раније попуштање српске стране у сличним околностима, неумољиво довело до неподношљивог стања које имамо данас, на крају политички веома значајне 2021. године.


Преломљено: Јелена Тривић за предсједника испред опозиције

– Данас је Предсједништво Партије демократског прогреса донијело одлуку да кандидат за једну од инокосних позиција на изборима 2. октобра 2022. године буде Јелена Тривић, рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић након данашње сједнице Предсједништва странке.Тривићка и Бореновић на освештању цркве код Ћулибрка: Посљедња Амфилохијева задужбина

Предсједник и потпредсједница Партије демократског прогреса, Бранислав Бореновић и Јелена Тривић, на позив епископа пакрачког-славонског Јована, присуствовали су данас освештењу цркве архангела Гаврила у Бијелој крај Пакраца, посљедњој задужбини блаженопочившег митрополита црногорско-приморског Амфилохија. Литургију су, поред епископа Јована, служили и митрополит црногорско-приморски Јоаникије и епископ рашко-призренски Теодосије.


Јелена и Милан: Корупција је непријатељ број један

Државни непријатељ број 1 Републике Српске је корупција. Сасјецање корупције је кључна претпоставка за економски раст и развој. У 2019. години у БиХ је процесуиран само један случај високе корупције, што говори довољно.Турнеја у соло наставку – Јелена Тривић у Шамцу

"Уз озбиљног начелника, који има стручан тим сарадника, могу бити урађене круцијалне ствари за локалну заједницу. Начелник Милићевић је вратио наслијеђене дугове општине Шамац, отворио општину према новим инвестицијама, а како сам информисана, ускоро се очекује још једна озбиљна инвестиција путем које ће се обезбиједити нових 150 радних мјеста.


Јелена Тривић за непосредан избор српског члана у Предсједништво БиХ

"Измјене Изборног закона су циљ за који се годинама залажемо, јер тренутна законска регулатива оставља сувише простора за манипулисање и изборне крађе, чему свједочимо из једног изборног циклуса у други. Међутим, ако говоримо о суштински политичким измјенама закона, о чему се говори претходних дана, наш став је јасан и недвосмислен: са територије Републике Српске треба да се бира један члан Предсједништва БиХ и то искључиво директним начином избора, како је то било и до сада", рекла је потпредсједница ПДП-а Јелена Тривић.


Јелена Тривић: Нуде закон о легализацији нелегално стечене имовине

<"По овом нацрту, ово постаје закон о легализацији нелегално стечене имовине, а при томе, неки се могу бусати у прса 'Па знате ли колико сам ја пореза платио', а у реалности је направио кривично дјело. Ово је много мање него да је предвиђено одузимање нелегално стечене имовине. Једино на тај начин бисмо дошли до жељених ефеката овог закона" , рекла је Јелена Тривић, посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске, говорећи о Нацрту закона о поријеклу имовине.