Катаначо политика: ПДП представио нови слоган уз спортске паралеле, дресове и лопту

Република Српска мора да се брани – слоган је Партије демократског прогреса за предстојеће изборе, који је синоћ представљен. У спортском духу, изласком на фудбалски терен, осим слогана синоћ су представљени и кандидати ПДП за Народну скупштину Републике Српске и Парлемантарну скупштину Босне и Херцеговине, који су на терен изашли у дресовима у бојама Републике Српске.

понедељак, 22 августа, 2022 / 08:24

– Сваки дан ми људи говоре: "Јелена, мораш да побиједиш". И вечерас, овдје пред вама, кажем –побиједићемо! Али то неће бити побједа било којег појединца, то ће бити побједа народа за Републику Српску. То ће бити побједа народа за Републику Српску без корупције, побједа народа за најбоље образовање, за ефикасно здравство, за борце који су створили Републику Српску, побједа народа за наше пензионере, за све оне који су данас обесправљени, за све оне које је овај режим унесрећио. Режиму сам поручила и опет поручујем: "Спремите се јер знате шта ће да ради након наше побједе: радиће правосуђе и полиција". Нека се спреме сви они који су се огријешили о закон, народ и државу – рекла је потпредсједница ПДП-а Јелена Тривић, истичући такође да је Мирко Шаровић човјек који зна како играти за српску репрезентацију у Сарајеву, а да никога не увриједи и човјек који неће ићи у Сарајево да се изгалами, а враћати поражен, него низати побједе за Српску.

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић истакао је да се 2. октобра игра историјска утакмица, која , како је рекао, значи: ми или они.

– Ово неће бити избори, него референдум. И на том референдуму превагу ћемо однијети ми, и СДС и ПДП и Вукановић, а прије свега народ. Јелена Тривић, особа од интегритета и исправне процјене, доносиће само побједе Републици Српској. У мојој дугој, турбулентној, можда и јединственој политичкој каријери, остварио сам много сјајних и увјерљивих побједа, али све те побједе дао бих за ову једну, будућу, побједу Јелене и мене, побједу народа. Сигуран сам да ће тако да буде, јер ми смо један тим – поручио је Шаровић.

Бранислав Бореновић, лидер ПДП-а, рекао је да, поред побједа листи за Парламентарну скупштину БиХ и Народну скупштину Републике Српске, које предводе он и Драшко Станивуковић, Република Српска игра најзначајнију утакмицу, за побједу народа, за побједе Јелене Тривић и Мирка Шаровића.

– Поред побједе Мирка Шаровића, у коју сам сигуран, побједа Јелене Тривић биће најслађа побједа, она у којој ће она, са свима нама, у потпуности поразити режим. То ће бити побједа над корупцијом, непотизмом, над свим злом које се надвило над Републиком Српском. Од 2. октобра ћемо показати како се брани, како се служи и како се воли Република Српска – поручио је Бореновић.

Предсједник Градског одбора ПДП-а Бањалука, Драшко Станивуковић, истакао је да ће Бањалука постићи кључни погодак за побједу Републике Српске, али да се ту бране и досадашњи резултати постигнути у Бањалуци:

– Резултат се може одбранити само новим побједама и успјесима и зато заједно и поносно идемо ка томе. Питају ме они зашто сам се кандидовао, а ја им одговарам: "Зато што прави играчи играју сваку утакмицу за репрезентацију. Играју за отаџбину, за свој народ". Сви ћемо дати свој максимум и за Јелену и Мирка и листу коју предводи Бореновић и листу коју ја предводим… даћемо све од себе да наши кандидати побиједе и да коначно дође правда у Републику Српску – рекао је је Станивуковић, додајући да је Бањалука одбрањена, а да су сада сви спремни да бране цијелу Републику Српску од СНСД-а, криминала, корупције и свега онога што они носе са собом и зато:

– Република Српска мора да се брани! – поручио је Драшко Станивуковић.Оставите одговор