Пељешка трансферзала, независна од Вучића: Зоки опет прави Милету медвјеђу услугу

Хрватски предсједник Зоран Милановић рекао је данас да није тачно да је негирао "геноцид у Сребреници" пред српским чланом Предсједништва Милорадом Додиком, за кога је рекао да је "српски патриота" који је "независан чак и од Београда".

петак, 28 октобра, 2022 / 15:24

"Суд је пресудио да је то геноцид. Треба бити деликатан, јер то је само један суд. Постоје пуно већи злочини по неправди и трајању. Као што нама дио Срба лијепи етикету за Јасеновац – а то сам замолио Додика да спусти лопту, тако сада Муслимани и Бошњаци покушавају убити Бога у Србима. То је корак до тога да Србе називате геноцидним народом. И на крају, какве везе Додик, а посебно ја имам са Сребреницом”, упитао је Милановић у разговору с новинарима у Госпићу.

О Додиковој побједи за предсједника Републике Српске на изборима у БиХ, Милановић је казао да су "и сада га покушали да га покраду и то је грозно".

"Додик је српски патриотa, никад се нећемо слагати у свему, али они су самостални и независни, чак и од Београдa, и таквог Србина желим за сусједа у БиХ. Јелена Тривић – па нема ко јој није дао новац, десет пута је гора од Додика”, навео је Милановић.

"Додик не да није на даљинском управљачу Александра Вучића нити је против њега, него је дивље независан и с таквим људима није лако, али се може. Ово друго је све купљено и то прљавим новцем”, рекао је Милановић.