Дани(ј)ел Симић

Дани(ј)ел Симић: Подршка исламизираној браћи у борби против окупатора

Широм Републике Српске дошло је до епидемије бола у трбуху и неконтролисаног лучења суза. Млади и стари. Опозиција и власт. Мушки и женски. Уједињени се ваљају од смијеха на призоре са адресе Емерика Блума 1, 71000 Сарајстан.

четвртак, јул 28, 2022 / 07:05

Странке муслиманског плебса окупиле активисте испред зграде ОХР и – протестују. Против самог размишљања да колонијално-окупациони намјесник Шмит, наметањем спријечи могућност да Жељко Комшић буде опет изабран у име Хрвата. И свакако их треба принципијелно подржати!

Потпуно је болесно, поготово уз декларативно сакрализовање људских и колективних људских права, кроз демократске процесе одлучивања на којим је заснована Бриселска Европа, да један човјек који није држављанин ове земље, домороци га нијесу бирали на изборима, нити га је именовала било каква званична установа, те којег резолуцијама у парламенту (НСРС) одбацује као ауторитет пола сложене државне заједнице; дјелује на било који други начин осим посреднички и савјетодавно.

Устав Ефбиха жели измјенити у дијелу увођења цензуса од три одсто за избор делегата у Кући нација Ефбиховске скупћине. Тамо гдје нема три посто неког народа, неће бити изабран делегат из тог народа. Да ствар буде гора, самог Кристијана Шмита није нико изабрао. Чак ни Савјет безбједности Уједињених народа. Уз јасно противљење нуклеарних суперсила какве су Русија и Кина. Са стране домаћег и међународног права, сљедствено, потпуно су ништавне одлуке које доноси.

Стога, могу мирна срца, у име свих грађана Републике Српске, да пренесем неподијељену подршку нашој исламизираној браћи у борби против њемачког окупатора и његових слугу, а везано за најаву наметања одлуке којом би се измјенио устав Ефбиха и Изборни закон Државне заједнице БиХ. Смрт фашизму, слобода народима!

Шта год да Кристијан од ОХР наметне, ми то нећемо поштовати! Не што су наши политичари храбри, принципијелни и јединствени; већ просто што се то дешава у вашој држави – Ефбих. Нас у овом случају заболе. Зиграла мечка и пред вашим вратима. Гледајући отварања мостова на Сави и Моста српског виталног националног интереса у Хрватској, не могу да се отргнем утиску јадности српске политике. Шмит је послат да ревитализује Вашингтонски споразум из 1994. године. Са истим циљем. И то је опасност. Није примјер ничега доброг. С тим што то поручујем обичним грађанима, јер политичари то знају. И у Ефбиху су се пребројали.

У понедељак, а самом себи нападно избјегавам да то успоредим са оним протестима у Сарајеву, које је екипа Ненада Јанковића испрдала у скечевима Топ листе надреалиста, пред лавром великог бијелог бване Шмита, највећег сина туђих народа и народности, био је окупљен смијешно мали број људи. Што је и примјерено за шок и невјерицу његовог свргавања са пиједестала антропоморфног божанства, које ће утјерати у суру непослушне Влахе. Треба га испржити у уљу дубоке државе Необеговата, али прво пошто га се за поховање уваља у таблоидне наслове непожељне особе. Што је све прекомично и забавно нама у Српској. У посљедњих 30 година објављено је неуспоредиво више брутално увредљивих прилога, чланака и карикатура на рачун ОХР и њихових фронтмена у Ефбиху, него код нас. Што пуно говори о стању свијести.

Већ сутрадан, политичке партије су схватиле да им не треба још један скеч. Масовност се не да ни искадрирати. Онда су удружено пред Охаерхану извели одреде страначких активиста. Зачудо, ефбиховски медији их процјењују на 7.000 душа, а не на водвиљских 40.000, као што и данас лажу за завршни митинг опозиције у Бањој Луци (Правда за Давида).

На усмени приједлог, узвраћају декларацијом. Може ли бити забавније него када народни изабраници муслиманске већине у скупштини Ефбиха изјаве (цитирам): "Посланици сматрају да је сваки поступак високог представника у смјеру интервенције у уставу, посебно у смислу кршења наведених одредби, излажење изван оквира његових надлежности из Анекса 10 Опћег оквирног споразумом за мир у БиХ.

(…) позивају све домаће и међународне инстутуције, нарочито Уред високог представника у БиХ (ОХР) да се суздрже од подузимања свих облика дјеловања који представљају кршење Европске конвенције о људским правима и основним слободама, Опћег оквирног споразума за мир у БиХ, Устава БиХ и Устава ФБиХ, одредаба Међународног пакта о економским, социјалним и културним правима Уједињених нација (…)"

Надлежности Шмита Сведржитеља имају оквир? Постоје међународне институције (типа УН)? БиХ и Ефбих имају некакве уставе? Хахахаха! Поспрдљиво до одвратности, јер политичка и интелектуална елита наше исламизиране браће, која су се кроз хисторијску хистерију самоидентификовала као Турци, потурице, хрватско цвијеће, муслимани, Муслимани, па најпослије и хегемонистички "Бошњаци"; већ показује да неће из овог научити никакву лекцију, нити ће их ово довести до стања свијести која ће бити подесна за дијалог.

Не желе да разговарају! Став Срба, а ево и Хрвата, уопште их не занима. Жале се сами себи. Медијска надмоћ, коју су остварили западним финанисрањем; користи се само за држање свог плебса у линији. Плус за вршење размаженог, претјераног, неправедног, мајоризујућег, најпослије душевно поремећеног метанисања на рачун међународних мешетара, који их подржавају до преочигледности. Као да је Владимир Зеленски за микрофоном. Јер, они се не буне јер су угрожена њихова права! Буне се јер их (неко њихов) намјерава ограничити у угрожавању туђих права. Зато дијалога нема. И не смије га ни бити.

Ако као ја 2015. на Ефбих ТВ изјавите да је Мирсад Токача још 2010. године, у име Истраживачко-документационог центра, рекао да на списку убијених Сребреничана има 500 живих; водитељка Душка Јуришић ће исјећи тај дио емисије и више вас Ефбих никад неће позвати у програм.

Ако питате, као ја прошле године, како је могуће да изнова преносе лажну вијест да је "у јулу 1995. године убијено 8372 мушкараца и дјечака" и да су сахрањени у насељеном мјесту Поточари, Република Српска; док је сам директор тамошњег меморијалног центра, Емир Суљагић, сахранио оца страдалог 1992. године у Братунцу под том фирмом?

Ако питате, питаћете.. Не питајте, јер нећете бити истретирани ни у матрици "вријеђаш жртве, негираш геноцид". Питање не постоји. Јер зна се да број стрељаних заробљеника ни у најнатегнутијим интерпретацијама није преко 3.000.

Ако тражите доказ за тврдњу да су "несрби морали носити бијеле траке у Приједору", те да страни агенти касте Невладинића шире националну и вјерску мржњу на лажима – дискутоваћете с њима. Али на суду.

И тако. Ако, ако…

Беспредметно је људски питати, али ћу то ипак урадити: Драга исламизирана браћо, шта ће вам Шмит? Што се не договорите одмах с нама? Зашто увијек бирате туђина за господара? Поготово што знате да овај није способан да проведе то што говори да ће, колико ни Кловн Валентин. По чијем закону ни ја, нити било ко други није ухапшен.

Мислим, на крају крајева, да се мора водити рачуна о тананим душицама и екстрасензитивним потребама наше исламизиране браће. Недоказни су као трогодишње дијете којем припада свака играчка и које увијек мора бити прво у реду за слаткиш. Али су наши. И стално им за диктаторе који су на њиховој страни, намећу неке западне Европљане.

Они им лик послушно умећу у оквир слике вољеног оца нације – Јосипа Броза Тита, али није то то. Неозбиљно је и авантуристички зато, што се у међународној заједници перфидно игнорише мој више пута упућен апел, да је крајње вријеме да због одобровољавања наше исламизиране браће, бар једном високи представник буде муслиман.

Рецимо, Рамзан Кадиров.Оставите одговор