Дани(ј)ел Симић: По коју цијену ући у, да простите, заједничке органе?

Постоје два озбиљна политичка питања, а да се за њих нарогушено занимају и међународни мешетари. Једно је неприступање НАТО, а друго је неприступање тзв. "заједничким институцијама". Оба питања дугорочно одређују положај српског народа, али потоње доспијева прије. И то по молби предсједника Србије, Александра Вучића.

Милан Благојевић: Лицемјерје Петра Ђокића

Петру Ђокићу, не само као предсједнику Социјалистичке партије Републике Српске, већ и као особи све може стати под капу. Он се, како би рекли наши муслимани, понаша према изреци својственој лицемјерима, који воле рећи: "Сабаххајрула, чаршијо, на све четири стране."


Љиљана Смајловић: Инцков закон ће пасти, цинично је повезивати Јасеновац са Сребреницом

Новинарка Љиљана Смајловић изјавила је да јој се чини да у Сарајеву знају да ће "Инцков закон" да падне, те оцијенила да је политички мотивисано вођење истраге Тужилаштва БиХ против руководства Републике Српске и лидера политичких партија владајуће коалиције због наводног кршења уставног поретка у БиХ.


Бореновићева логика: Одгодити дејство закона на који Инцко није имао право, па направити домаћи по узору на њега, јер тако је тражио и Шмит?

Предсједник Партије демократског прогреса, Бранислав Бореновић, казао је данас како "Инцков наметнути закон о забрани негирања геноцида и ратних злочина треба на неко вријеме ставити ван снаге те тако дати вријеме домаћим парламентарцима да донесу своје рјешење".Милан Благојевић: Од створитељке до гробара

У важећем Програму Српске демократске странке (СДС), доступном на њеном интернет порталу (приступ од 12.12.2021. године), пише (стр. 10. Програма у његовој PDF верзији): "Српска демократска странка сматра да се морају преиспитати све до сада пренесене надлежности и вратити их на ниво ентитета…


Бореновић на РТРС: Усмјерити се да Шмит (кога не признајемо) суспендује Инцков закон

– Наравно да ћемо увијек имати јединствен став по питању једностраних и наметнутих одлука високих представника, али исто тако нећемо пратити једноумље Додика и његовог Централног комитета у ризичним иницијативама које могу произвести опасне политичке, економске, демографске, па и безбједносне посљедице по Републику Српску, рекао је предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић, гостујући у "Јутарњем програму" Радио-телевизије Републике Српске.Главни одбор СДС: Узећемо Инцка и Уставни суд БиХ у своје руке

СДС више неће чекати већ ће у скором периоду дати властити став како да се ријеши политичка криза у БиХ по питању Инцкове одлуке као и питање одлука Уставног суда БиХ. Власт, у намјери да кризу пренесе у 2022.годину, није подузела ниједан потез и СДС ће преузети ствари у своје руке – један је од најважних закључака данас завршен сједнице Главног одбора СДС.


Јесте ли чули да пишем за Фактор?

Није изненађујуће као одлучност Русије и саучествовање Кине у давању остава Кристијану Шмиту, али посјета Виктора Орбана указује како није баш свугдје у Европи основна политичка водиља затрти српско име западно од Дрине. Долазак Габријела Ескобара, такође, доказује да се Бању Луку уважава чим иста покаже да постоји. Но, то је ништа у односу на вијест да пишем за Фактор.


Бореновић за БХТ: Инцков закон је награда за власти у Српској

– Селективни приступ закључцима Народне скупштине Републике Српске појединих странака говори о њиховом карактеру. Ми нисмо присуствовали сједници Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, јер се нису стекли услови за то, односно поштујемо закључке Народне скупштине Републике Српске о неучествовању у одлучивању у заједничким институцијама, рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић гостујући у емисији "БХТ1 Уживо".