Иронични Инцко: Нисмо довољно интервенисали у изборни процес

Високи представник међународне заједнице у БиХ Валентин Инцко рекао је да грађани на предстојећим изборима могу бирати између конфронтације и нормалности, између стагнације и напретка, те поручио да међународна заједница није интервенисала довољно.


Предизборно обећање: Додик ће се залагати за укидање ОХР

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да су високи представници годинама урушавали Дејтонски споразум и кршили међународно право у БиХ, те да ће се зато залагати да Канцеларија ОХР-а буде укинита.

И Божо Љубић против Инцка уставокршитеља

Предсједник Главног одбора Хрватског народног сабора БиХ Божо Љубић саопштио је да високи представник у БиХ Валентин Инцко заговара кршење Устава БиХ и непоштивање одлука Уставног суда БиХ.


Не наводи се какве: Инцко упозорио Иванића на посљедице неусвајања ЗКП

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске др Младен Иванић разговарао је данас са високим представником за БиХ Валентином Инцком о актуелној политичкој ситуацији у БиХ у свјетлу предстојећих општих избора.Инцко: Пленуми грађана оживјели демократију

Високи представник у БиХ Валентин Инцко изјавио је данас да излазак грађана на улице и окупљање пленума показује да је међу народом у БиХ заживјела демократија, истичући да је то „један од најпозитивнијих догађаја у скоријој историји ове земље“.


Инцко: Будимир сноси највећу одговорност за кризу у Федерацији

Високи представник у БиХ Валентин Инцко оцијенио је да највећа одговорност за посљедњу кризу у Федерацији БиХ лежи на предсједнику Федерације Живку Будимиру, који је смијенио министра финансија Анту Крајину иако је знао да нема никога ко може да га замијени.Кошарац: Инцко треба да почисти своје двориште

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац позвао је високог представника међународне заједнице у БиХ Валентина Инцка и његову канцеларију да хитно повуку потезе који би довели до рјешења актуелне кризе у Федерацији БиХ изазване одлукама предсједника тог ентитета Живка Будимира.


Радмановић: Инцко оптужио званичнике Српске без икаквих аргумената

Српски члан Предсједништва БиХ Небојша Радмановић изјавио је да је високи представник у БиХ Валентин Инцко пред Савјетом безбједности УН оптужио званичнике Републике Српске без икаквих аргумената и да је циљ његовог необјективног извјештаја продужавање сопственог мандата и прикривање лошег и антидејтонскг рада његове канцеларије.


Инцко: Политичка блокада БиХ настављена

Високи представник у БиХ Валентин Инцко обавијестио је УН да је политичка блокада у БиХ настављена, што је као посљедицу имало да земља није ишла у корак са сусједним државама и да није начинила неопходне промјене.