Калабухов: Шмит нема међународни легитимитет – задатак високог представника је Дејтонски споразум, не пут у ЕУ

Руски амбасадор у БиХ Игор Калабухов поновио је став Руске Федерације да Кристијан Шмит нема неопходни међународни правни легитимитет за високог представника у БиХ и да се ОХР претворио у кочницу на путу сувереног развоја БиХ, због чега би требало да буде затворен.


Мирко Шаровић хвали Вучића да рјешава Инцкову кризу "више од неких предјседника странака у Српској"

Предсједник СДС Мирко Шаровић захвалио се данас предсједнику Србије Александру Вучићу на мудрој и истрајној политици очувања положаја Републике Српске који има у оквиру Дејтонског мировног споразума.

Бореновић: Ефбиховци се куну у суверену БиХ, а зазивају одлуке нижеразредних чиновника као Инцко

– Прошло је више од мјесец дана од када је чиновник међународне заједнице Валентин Инцко, који се тада називао високи представник у оставци, беспотребно наметнуо закон осјетљивог садржаја и иза себе оставио једну од најозбиљнијих политичких криза у претходних неколико година, рекао је предсједник ПДП Бранислав Бореновић.


Дачић: Инцков закон усмјерен према Србији, смјена Додика би била прелазак црвене линије

Предсједник Скупштине Србије Ивица Дачић упозорио је да су јасне црвене линије испод којих Србија неће ићи када је ријеч о евентуалној смјени српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и да би његова смјена био велики удар на БиХ.


Александер Ној: Зашто би БиХ проводила државност, кад то није дозвољено Југославији која је разбијена споља

Предсједник Одбора за одбрану у Бундестагу, сасвим је нетипичан саговорник за оно што очекујете од њемачког политичара. Он у интервјуу за Фронтал.РС отворено каже: Криза у БиХ се не може ријешити.Додик за руски Експерт: Сви смо сложни против Инцкове одлуке, а нећемо ни у НАТО

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да одлука бившег високог представника Валентина Инцка већ има посљедице јер су све политичке снаге Републике Српске одлучиле да одбаце наметнуто рјешење које нема легалну основу ни у контексту међународног права нити домаћег законодавства.


Бранко Докић: Одлука није закон

Кристијан Шмит је осми и, надамо се, посљедњи високи представник међународне заједнице у постдејтонској БиХ. Стицајем околности, његов долазак изазвао је неупоредиво најснажнија оспоравања до сада.Бранимир Ђуричић: Не допуштам унижавање предака убијених у Јасеновцу

Предсједник скупштине Удружења новинара Републике Српске, уредник и новинар Радио-телевизије Републике Српске, био је јунак или жртва дана, када је Службени гласник БиХ одштампао списак жеља кловна Валентина (Инцка). Фронтал.РС ће се потрудити да га, у било којем развоју ситуације, не заборавите.


Лукач: Не примјењујемо Инцкове законе, чекамо трећи хеликоптер из Русије

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је да је одлука бившег високог представника у БиХ Валентина Инцка неприхватљива и да ће се на територији Републике Српске примјењивати закон који је донијела Народна скупштина Републике Српске.


Маринко Чавара: Инцко је отворено радио на деструкцији БиХ

Предсједник Федерације БиХ /ФБиХ/ Маринко Чавара изјавио је да је бивши високи представник у БиХ Валентин Инцко отворено радио на деструкцији БиХ поништавањем одлука Централне изборне комисије, а да је доношењем закона неколико дана прије одласка потпуно пореметио односе и оставио БиХ у још већој блокади него што је била.