Зашто МУП РС није објавио имена смијењених и унапријеђених?

МУП Српске би стварно требао мало да се запита зашто је тајна ко су смијењени појединци и зашто, када ће се то већ брзински сазнати и обзнанити, јавност до тих података долази из других извора, а не оног најрелевантнијег?

субота, 26 јануара, 2019 / 16:03

Док се за имена још можемо снаћи, одсуство образложења због чега је дошло до промјена (награде због доброг рада, унапређења на одговорније позиције, смјена због лоших резулутата, кажњавање због пропуста и сл.) више је него глуво одзвонило у јавности.

А у тој јавности, да подсјетимо, катастрофалним потезима баш највише у сегменту односа са јавношћу, посљедњих годину дана МУП РС и нема баш најјачи рејтинг. А то је опасно! Поготово за нас који се залажемо за што већи степен државности Српске.

МУП РС под хитно треба поправити свој углед међу грађанством, а аутистично понашање, као да смо у шездесетим годинама прошлог вијека, неће никако донијети добро ни МУП РС, ни остатку грађанства. Тако је МУП РС сам требао да изађе и са комплетним списком имена на које је примјењена „промјена“, те са разлозима због којих се то чини. Могла би проћи и општа фраза „због унапређења рада и ефикаснијег служења грађанима“, али и то је изостало.

Што сте нам то онда уопште и саопштавали?

Да су околности другачије, могло би се истрпити да новинари траже додатна објашњења, па праве анализе или чекају образложење власти, али у јеку напада на МУП РС као цјелину, ово је неодговорно од самог министарства. У противном, због чега су уопште и издавали саопштење? Такво, да се мора додатно детаљисати, па податке о томе можемо прво пронаћи код неких лица, повезаних са амбасадама земаља НАТО, а које су од раније веома добро познате министру Лукачу (погледати насловну фотографију).

Тако у једном пасусу, поименце, стоје опаске аутора:

„У саопштењу из МУП-а Српске наводи се да су промјене извршене у Управи полиције (Драган Јевђенић, оп.аут.), Управи криминалистичке полиције (Синиша Кострешевић, оп.аут.), Управи за организовани и тешки криминалитет (Дарко Илић, оп.аут.), Управи за борбу против тероризма и екстремизма (Недељко Лубура, оп.аут.), Управи за полицијску подршку (Бошко Панџа, оп.аут.) и Служби за заштиту интегритета и законитости у раду (Маринко Јањетовић).“

Да ли таква брзина и прецизност цурења података указује на још неке ствари, осим прогностичку неспособност одговорних у МУП РС, да то предуприједе? Њихово саопштење, илустрације ради, преносимо у цјелости:

Промјене у Министарству унутрашњих послова Републике Српске

Mинистар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач донио је данас рјешења о кадровским промјенама на руководним позицијама у више основних организационих јединица у Министарству унутрашњих послова Републике Српске.

Промјене су извршене у: Управи полиције, Управи криминалистичке полиције, Управи за организовани и тешки криминалитет, Управи за борбу против тероризма и екстремизма, Управи за полицијску подршку, Служби за заштиту интегритета и законитости у раду, Полицијској управи Бањалука, Полицијској управи Приједор, Полицијској управи Добој, Полицијској управи Градишка и Полицијској управи Требиње.

НАЧЕЛНИК Мирна Миљановић4 КОМЕНТАРА

 1. Здраво, ја сам Мисс СОФИА РОСА. Желим дати поуздано свједочење из Загреба у Хрватској о томе како сам добио кредит од Владимиреа Финанциал Инвестмент. Добио сам кредит од 50000 евра. НАПОМЕНА: Поуздана је и аутентична Ако је неко заинтересован за добијање кредита, молимо контактирајте њену ВИА ЕМАИЛ: vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com

 2. Zasto nisu objavili?
  Pa zato sto su policijski pajseri. Zato sto jos zive u Titino doba
  Zato sto ne poznaju standarde profesionalizma pajseri iz Krnjeuse, Karajzovaca i slicnih pripizdina
  Zato sto misle da su najpametniji.
  Zato sto im je dekan fakulteta Ceranic.
  Zato sto su im za PR postavljene curke koje pojma nemaju o odnosima s javnoscu

  Zato sto su na udaru Sorosa, turadije iz SA, izdajnicke bande iz PzD i naroda, prevratnika Stanivukovica, pa ne mogu da stignu.. Za oprostiti im je sve… I ovo, i sto unistavaju dokaze za ubistvo, i sto svercaju gudrovinu, i sto biju babe i obican svijet

 3. Ето, нека вам Коле каже, пајсери. Он је белосветски човек, модерниста и познавалац светских пракси.
  Светски ранг по Колету : развијени свет (Румунија, Грчка), Коле и његова екипа са златишта са топузима у рукама, па онда пајсери, тј. Реп српска. Фуцк офф цоле тхе цровбар.

 4. Hehehe..
  Uh sto volem tvoji komentari :-))))

  Ti si moja dusevna hrana za moj svaki uzaludno proveden dan mladosti na Zlatistu.
  Jedino kad procitam bilo sta sto ti napises, znam da je vrijedilo..

  Da nam dugo zive bratska Grcka i Rumunija !!!
  Smrt BiH !!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *