Угријало: Дон Мило Ђуканезе најављује нову владу Црне Горе

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић сматра да већ почетком сљедеће године треба очекивати нову црногорску владу. Он је рекао да истраживање јавног мњења показује да је подршка црногорској Влади, на челу са Здравком Кривокапићем, на историјском минимуму и да је "потрошила своје вријеме".

четвртак, 23 децембра, 2021 / 10:52

Ђукановић је оцијенио да ова Влада "прави штету националним интересима" Црне Горе и да је треба промијенити.

Он је нагласио да са политичким партнерима и даље ради на смјени Владе и да се ти партнери нису предомислили поводом одлуке, већ су је само одгодили до одређеног датума, док са својим дијелом јавног мњења договоре потезе.

Ђукановић, који је лидер ДПС-а, истакао је да је ДПС била и остаће стуб стабилности Црне Горе.

Он је за "Антена М" рекао да је концепт мањинске владе добродошао у ДПС-у, да је ова партија спремна да му пружи подршку, али да то није оптимално рјешење, те да су ванредни парламентарни избори тренутно најпотребнији Црној Гори.

Ђукановић је навео да је меморандум о сарадњи који су потписале четири странке мањинских народа, СНП, УРА и ЦИВИС, корак у добром правцу.

Он сматра, међутим, да је за столом требало бити мјеста и за још двије мањинске странке ХГИ и ДУА, али и СДП и СД.

Поводом изјаве Илира Харасанија из ГП УРА да се ради на формирању мањинске владе, коју треба да подржи ДПС, али уз услов да та странка не партиципира у власти и да се Ђукановић повуче, црногорски предсједник је рекао да нико са међународне политичке сцене није ни покушао са њим да прича о томе.