Змајчеки: Пулмолог Несторовић очекивано најавио политички ангажман

Дечји пулмолог и алерголог Бранимир Несторовић представио је данас Удружење за заштиту и унапређење положаја деце "Витезови реда змаја” и поручио да је спреман да се политички ангажује, ако захтеви за промену прописа које је изнело удружење, у догледно време не буду испуњени.

четвртак, 23 децембра, 2021 / 10:47

Несторовић објашњава да покрет Витезови реда змаја није политички ни хуманитарни, већ има циљ да институционално поправи положај деце и позвао донаторе и волонтере да им се прикључе, а потпредседник новоформираног удружења Саша Боројевић, објашњавајући циљева удружења, навео је да је тим од 20 адвоката радио на изменама законских регулатива због које у нашој земљи, тврди, "деца клизе у погрешне руке”.

Несторовић наводи да многи страхују да ће се он лично кандидовати на изборима јер, како каже, сви знају да би однео 25 одсто гласова.

– Људи се плаше да ћу да уђем у политику зарад неких гласова и да ћу пореметити равнотежу, где су и власт и опозиција задовољни што је тако, како је. Да кажем поштено, немам такве намере, међутим, ако стварно загусти, богами ће да пршти – поручио је он.

На питање да појасни који су то услови због којих би званично ушао у политику и појасни да ли је под тим подразумевао да ће, како каже, да "пршти”, Несторовић је потврдио да би и поред "великих притисака које трпи”, могао да се кандидује на изборима ако захтеви удружења буду игнорисани.

А као главни задатак удружења наведено је да се институционално промене чланови закона како би се онемогућило застаревање случаја силовања, члана кривичног закона који се тиче обљубе, обичајног права, померање сексуалне зрелости са 14 на 16 година, укидање приступа друштвеним мрежама за децу, увођење у надлежност Регулаторног тела за електронске медије праћење утицајних профила на друштвеним мрежама, увођење дечјег омбудсмана, укупно 20 тачака које су објављене на званичном сајту…