Среће и игара: АЛПИС тужио државу Уставном суду Српске

Асоцијација легалних приређивача игара на срећу РС (АЛПИС) овим путем обавјештава јавност да су, због неуставних измјена у Закону о играма на срећу РС донесеним 12. марта ове године, компаније чланице АЛПИС биле приморане да предају иницијативе за оцјену уставности Уставном суду РС.

Тајно друштво уставодавитеља

Састају се сваког мјесеца усред Бање Луке, и иза кулиса – о трошку јавности, али далеко од њених очију – одлучују о питањима од првокласног значаја за Републику Српску.


Безакоње Уставног суда, овај пут нашег

Током двије и по деценије рада, Уставни суд Републике Српске одржао је, незванично, само двије јавне расправе. Такође, противзаконито крије информације о том проблему.


Уставни суд пресудио гранским синдикатима превоз, Касиповић потписао

Потпредсједник Владе Републике Српске Антон Касиповић потписао је данас, у Бањој Луци, у име Владе Републике Српске, Меморандум о измиривању обавеза насталих поводом извршења одлука Уставног суда Републике Српске везано за измиривање трошкова превоза радника, са представницима гранских синдиката.
Уставни суд РС: Православна нова година вријеђа витални национални интерес Бошњака

Вијеће за заштиту виталног националног интереса Уставног суда Републике Српске (РС) одлучило је да је Законом о допунама Закона о празницима повријеђен витални национални интерес конститутивног бошњачког народа.


Уставни суд РС сматра прихватљивим захтјев Клуба Бошњака

Вијеће за заштиту виталног интереса Уставног суда Републике Српске данас је одлучило да је прихватљив захтјев Клуба Бошњака у Вијећу народа РС у односу на Закон о измјени и допуни Закона о приватизацији државног капитала у предузећима, саопштено је из Уставног суда.