Нафта скупља због Јапана и Блиског истока

Сирова нафта се данас на берзи у Њујорку опоравила од јучерашњег наглог пада и поскупила на изнад 98 долара за барел, док трговци процјењују ризике по тражњу тог енергента од све интензивнијих сукоба на Блиском истоку са једне, и посљедица земљотреса у Јапану, са друге стране.


Мађарска тражи од Кијева несметан пролаз руске нафте кроз Украјину

Будимпешта очекује да Кијев настави да обезбјеђује транзит руске нафте, рекао је мађарски министар спољних послова и трговине Петер Сијарто послије састанка са највише рангираним руским дипломатом, Сергејем Лавровом.Ново гориво скоро нико не купује

На њемачким бензинским пумпама појавило се ново гориво Е 10 – ријеч је о супербензину са додатком десет процената етанола, али тај бензин ријетко ко купује, јер потрошачи немају повјерење у њега.Поскупљење горива у Српској

БАЊА ЛУКА – На појединим бензинским пумпама у Републици Српској, гориво је већ поскупјело, док ће остали нафташи нове цијене истаћи највјероватније данас.


Нафта мало пала

Цијена барела сирове нафте "брент" пала је за скоро два долара након што је кувајтски министар за нафту шеик Ахмед ал Сабах рекао да ОПЕК разматра појачање производње први пут у протекле двије године.


Нијемци не купују еколошко гориво Е-10

БОН – У Њемачкој је од јануара законски уведена продаја еколошког горива. Бензинске пумпе су га препуне, али већина возача не зна шта се крије иза новог горива под називом Е10, па га и – не купују.