Дуги редови пред пумпама у Египту због несташице бензина

Дуги редови низали су се данас испред бензинских пумпи у Каиру и другим египатским градовима, док су забринути возачи чекали нову испоруку горива, страхујући због раста цијена и несташице бензина. Енергетски стручњаци наводе да тренутна ситуација подиже цијене горива на црном тржишту, на ком су неки возачи приморани да купују, будући да немају добру алтернативу […]

четвртак, 22 марта, 2012 / 18:04

Дуги редови низали су се данас испред бензинских пумпи у Каиру и другим египатским градовима, док су забринути возачи чекали нову испоруку горива, страхујући због раста цијена и несташице бензина.

Енергетски стручњаци наводе да тренутна ситуација подиже цијене горива на црном тржишту, на ком су неки возачи приморани да купују, будући да немају добру алтернативу у виду јавног превоза, пренијела је агенција АФП.

Због редова је гужва на традиционално закрченим улицама Каира још већа, а према извјештајима медија, повећан је и број инцидената у саобраћају.

„Нема нимало бензина нити дизела. Чекамо пет сати да сипамо гориво и тек тад можемо да почнемо са радом”, изјавио је возач таксија Рашед Саид.

„Тек на овој пумпи сам нашао гориво. Овако је од јуче”, навео је други возач, Магед, показујући на дугачке редове.

Гориво се у Египту значајно субвенционише да би се очувала цијена од 0,15 долара (0,11 евра) за литар обичног бензина од 80 октана, најјефтинијег квалитета.Дуги редови пред пумпама у Египту због несташице бензина

Дуги редови низали су се данас испред бензинских пумпи у Каиру и другим египатским градовима, док су забринути возачи чекали нову испоруку горива, страхујући због раста цијена и несташице бензина.

четвртак, 22 марта, 2012 / 10:01

Дуги редови низали су се данас испред бензинских пумпи у Каиру и другим египатским градовима, док су забринути возачи чекали нову испоруку горива, страхујући због раста цијена и несташице бензина. Continue reading "Дуги редови пред пумпама у Египту због несташице бензина"