Дани(j)ел Симић: Нестанак генерала Савчића је доказ да Срби постоје као народ

Генерал Миломир Савчић се придружио дугој листи часних српских генерала, који су оптужени за наводне ратне злочине искључиво из разлога што су одлучили да не оду у изолацију или емиграцију, него су наставили свој друштвенополитички ангажман.


Званично у бјекству: Миломир Савчић придружио се списку часних српских генерала

Суд БиХ донио је наредбу за расписивање међународне потјернице за предсједником Борачке организације Републике Српске, Миломиром Савчићем, саопштено је из те правосудне институције. Овим је Миломир Савчић ушао у друштво најважнијих, као што је Ратко Младић.

Душко Милуновић: Нисам изненађен нападом на Савчића, јер Суд БиХ штити злочинце над српским народом

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић реаговао је на одлуку Суда БиХ о притвору за генерала Миломира Савчића, предсједника Борачке организације Републике Српске. Преносимо је у цјелости.


Додик обећао: Савчић неће остати сам у овој борби

"Република Српска пружиће Савчићу сваку врсту подшке и у овој борби неће бити сам. Ова одлука Суда БиХ није донесена само против генерала Савчића, већ против сваког Србина у Републици Српској који не мисли и не прича онако како се свиђа Бошњацима", истакао је Додик.


Бореновић: Правосуђе БиХ је одавно мјера за неправду – подршка Савчићу

"Невјероватно је и запрепашћујуће чиме се правосуђе БиХ бави, колико су ефикасни када треба одредити мјеру притвора генералу Савчићу, скоро колико и када треба на дно неке ладице гурнути предмет о тешком криминалу", рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.Шаровић: Тужилаштво БиХ не гони хрватске генерале, али зато без доказа кажњава српске

Одређивање притвора генералу Савчићу је за сваку осуду, посебно ако се зна да се ради о човјеку, предсједнику Борачке организације РС, који се редовно одазивао на сваки позив суда али и ако се има у виду да, према нашим информацијама, данас нису изнесени никакви валидни докази за доношење овакве одлуке, изјавио је Мирко Шаровић, предсједник СДС.


Милуновић: Пријетња притвором генералу Савчићу је удар на Републику Српску

"Пријетња притвором предсједнику Борачке организације Републике Српске Миломиру Савчићу због, како је наведено, његових иступа у јавности и коментарисања догађаја из Одбрамбено-отаџбинског рата, још један је у низу непримјерених поступака и несумњивих доказа да правосудни органи БиХ не бирају средства застрашивања челних људи Републике Српске, међу којима је и уважени генерал Савчић.Јесте ли знали да тзв. Суд БиХ суди генералу Савчићу, предсједнику Борачке организације?

Наравно, суде му искључиво зато што је предсједник Борачке организације, а у јавну кампању подршке Савчићу, укључио се свега један локални покрет, док са фотографије видите да је скоро у питању антикампања.


СДС уз Савчића: Тужилаштво БиХ служи за прогон српских војнополитичких руководилаца

Српска демократска странка најоштрије осуђује наставак прогона српских официра од стране Тужилаштва БиХ који се још једном, подигавши оптужницу против генерала Савчића, показао као средство прогона искључиво српског политичког и војног кадра.