Додик обећао: Савчић неће остати сам у овој борби

"Република Српска пружиће Савчићу сваку врсту подшке и у овој борби неће бити сам. Ова одлука Суда БиХ није донесена само против генерала Савчића, већ против сваког Србина у Републици Српској који не мисли и не прича онако како се свиђа Бошњацима", истакао је Додик.

уторак, 10 августа, 2021 / 08:35

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да одлука Суда БиХ о одређивању притвора предсједнику БОРС-а Миломиру Савчићу нема никакве везе са правом и правдом, већ је искључиво политичка одлука ове правосудне институције.

Онима који ово раде, рекао је Додик, могу само да поручим да оваквим одлукама и политиком неће уплашити никога у Републици Српској, нити ће је дестабилизовати.

"Оваквим одлукама само ће створити још већи отпор сваког Србина према оваквој БиХ чији су сви елементи усмјерени протов Срба и Српске", нагласио је Додик.

Суд БиХ одредио је данас притвор генералу Миломиру Савчића "због кршења мјера забране у његовим иступима у јавности", а његов адвокат Миодраг Стојановић најавио је жалбу на ову одлуку.