Бореновић: Правосуђе БиХ је одавно мјера за неправду – подршка Савчићу

"Невјероватно је и запрепашћујуће чиме се правосуђе БиХ бави, колико су ефикасни када треба одредити мјеру притвора генералу Савчићу, скоро колико и када треба на дно неке ладице гурнути предмет о тешком криминалу", рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.

понедељак, 9 августа, 2021 / 19:41

Бореновић каже да није на политичарима да се мијешају у рад правосуђа, али да је овакво правосуђе, нажалост, већ одавно постало мјера за неправду:

"Репресија која се врши над генералом Савчићем је превршила сваку мјеру, те је апсурдно да му се одређује притвор због изјава у медијима за које није доказано да су утицале на случај. У земљи која тоне под корупцијом, криминалом, крађама које се превазилазе милијарде КМ, да би показали да тобож нешто раде они заправо смишљају случајеве који ће бити предмети медијске сензације и који нас враћају далеко у прошлост", каже Бореновић.

Он изражава пуну подршку генералу Савчићу да истраје у борби и одоли притиску под којим је од стране БиХ правосуђа: "Наставе ли овако, поставља се питање хоће ли им остати Срба које могу бесконачно наставити мрцварити и оптуживати за геноцид и ратне злочине користећи очигледно радикалан и ретроградни дио правосуђа. Јако је важно да након оваквих беспотребних и лоших одлука истрајемо и изборимо се да истина изађе на видјело", закључује Бореновић.