Шаровић: Тужилаштво БиХ не гони хрватске генерале, али зато без доказа кажњава српске

Одређивање притвора генералу Савчићу је за сваку осуду, посебно ако се зна да се ради о човјеку, предсједнику Борачке организације РС, који се редовно одазивао на сваки позив суда али и ако се има у виду да, према нашим информацијама, данас нису изнесени никакви валидни докази за доношење овакве одлуке, изјавио је Мирко Шаровић, предсједник СДС.

понедељак, 9 августа, 2021 / 18:43

Он каже да су невјероватни  потези бх. правосуђа јер док српске генерале кажњавају због изјава –  хрватске официре практично ослобађају одговорности за масовне злочине.

"Имамо ситуацију да је објелодањено да се Тужилаштво БиХ одрекло права кривичног гоњења хрватских генерала и да је предмете против чак четрнаест официра хрватске војске једноставно уступило Хрватској?! Ти злочини су великим дијелом почињени у Републици Српској и управо овдје се морала тражити њихова одговорност. Умјесто тога, бх. правосуђе је те предмете тако лако предало хрватским властима чиме су они практично ослобођени од било каквих процеса и одговорности", истакао је Шаровић.