Знаш ли уопште шта снимаш Кустурице?

(Само)проглашени аутор филма о Јасеновцу, увјерићете се у овом тексту, тешко да зна којим пројектом се уопште бави. Уколико буде као и у случају других најава, од тог филма нема ништа, што је можда и боље него да расијани аутор уђе у снимање овако осјетљиве и емотивне теме за српски народ.


Ево, Миле је био на промоцији Емирове књиге

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да је велики догађај вечерас у Бањалуци представљање треће књиге прослављеног српског режисера и аутора Емира Кустурице под називом „Шта ми ово треба“.


Кустурица мистични: Мој и Додиков договор је преокрет на чијем почетку стоји Андрић

Емир Кустурица је изјавио да нема увид у то шта се дешава у Сарајеву и да нема рђаве намјере према људима који живе тамо, већ само жељу да помогне новоизабраном српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику.


Немања пише ћирилицом, а Емир латиницом?

У јеку непотребне постизборне јадиковке на Кустурицино хваљење Милорада Додика, преко тананих осјећања Бањолучана у смислу града или селендре, биће да је Емир дубоко у самоуправном социјализму.ПДП риба Кустурицу због титулисања Бање Луке као селендре

Градски одбор ПДП Бања Лука сматра да је савјетник и близак сарадник предсједника СНСД-а Емир Кустурица увриједио грађане Бањалуке називајући је „селендром“, што показује наставак понижавајућег односа СНСД према Бањалуци.


Гурање Србина Кустурице у око сарајстанског шовинизма

Новоизабрани српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик најавио је да ће српског режисера Емира Кустурицу именовати за савјетника, мада није наглашено гдје ће долазити на посао, обзиром да је његов став о доласку у Сарајево чвршћи од послодавчевог.Гаспром улаже у културу у Србији (преко Кустурице)

Руска компанија „Гаспромњефт“ се у Србији фокусирала на пројекте заједничког историјског насљеђа и културе двије земље, а Фестивал класичне музике „Бољшој“ је најграндиознији, али не и једини пројекат у области културе у Србији, рекао је замјеник генералног директора ове компаније Александар Дибаљ.


Стаматовић на трагу Емира Кустурице против екслоатације литијума

Да напредњачки ненародни режим олако од Србије ствара колонију и, по живот и здравље људи, опасну депонију отпада, доказ је и најновија најава предаје у руке странцима огромних и непроцењивих резерви литијума – јадарита, од око 227 милиона тона у Јадарском басену