Емир апелује на очување светосавске идеје

Прослављени режисер Емир Кустурица сматра да је идејом контроле и уцјеловљења свијет "под фирмом морала изгубио морал", а да је српски народ, стојећи на мјесту између двије цивилизације, задужен да своју светосавску идеју очува као једину егзистенцијалну онтолошку линију.Мачкићев императив (од прекјуче до прексутра)

Један млад човјек је прекјуче урадио за Српску више од свих политика. Не помиње то ни опозиција, ни власт, јер су дијелови истог система перпетуалног гњиљења. Тај сервилни ОХР-сустав има и заједнички културни модел. Каталошки испратив, преко латиничног фестивала књижевности који почиње прексутра у Бањој Луци.
Емир Кустурица је и даље Додиков савјетник, само не прима плату?

Кабинет српског члана Предсједништва БиХ негирао је писање медија да Емир Кустурица више није савјетник Милорада Додика. Повод за такве претпоставке било је то што се његово име не налази на списку савјетника.


Ктиторски заокрет: Куста ипак неће о Јасеновцу, снимаће код куће на Дрини

Филм, за који је предсједник Србије Александар Вучић послије састанка са руководством Републике Српске најавио да ће упутити позив прослављеном српском режисеру Емиру Кустурици да га сними, јесте "На Дрини ћуприја", сазнају Вечерње новости.