Емир Кустурица је и даље Додиков савјетник, само не прима плату?

Кабинет српског члана Предсједништва БиХ негирао је писање медија да Емир Кустурица више није савјетник Милорада Додика. Повод за такве претпоставке било је то што се његово име не налази на списку савјетника.

петак, 29 јануара, 2021 / 16:02

– Поносни смо на чињеницу што је Емир Кустурица савјетник Милорада Додика. Његово име не налази се на списку савјетника јер Кустурица није стално запослен, нити користи било какве принадлежности и накнаде за обављање тих послова речено је у кабинету српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ.

Из кабинета су додали да се на званичној страници Предсједништва БиХ налазе имена само стално запослених чланова кабинета, односно који примају новчану накнаду.

Поједини Ефбиховски медији јавили су да Емир Кустурица више није на платном списку Предсједништва БиХ, те да на основу тога није више савјетник предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика.

– Наиме, однедавно је са списка Додикових савјетника, који се налази на службеној страници Предсједништва БиХ, избрисано име Емира Кустурице, иако је раније био "уредно” наведен као члан кабинета актуалног предсједавајућег колективног шефа државе – писало је у тим медијским објавама.

Новинари су покушали у Додиковом кабинету сазнати од када и зашто Кустурица више није међу Додиковим савјетницима, али нису успјели добити коментар.

КОментаришући ове промјене, медији су подсјетили да су у мају прошле године Додик и Кустурица су били нераздвојни, појавивши се заједно и на паради поводом Дана побједе у Москви. Такође, влада РС је у октобру донијела одлуку којом постаје већински власник Кустуричиног града код Вишеграда. Кустурици је, тачније његовој фирми "Лотика”, остало око 21 посто власништва над "Андрићградом”.