Стевандић из Станара: Вучићево обећање је једина сигурна ствар на Балкану

Предсједник Уједињене Српске др Ненад Стевандић посјетио је јуче општину Станари, која је славила Дан општине и заједно са начелником општине Станари Радојицом Ћелићем обишли су радове на изградњи новог објекта Дома здравља у овој општини који кошта око 3.500 000 КМ, а Влада Србије већ је уплатила средства која ће бити употребљена за изградњу.

субота, 10 септембра, 2022 / 10:18

Стеваднић је том приликом поручио да, када је предсједник Србије, Александар Вучић сазнао да су Станари општина у коју Република Србија није до сад улагала и да немају добар Дом здравља, није било потребно пуно времена да се на сједници Владе Републике Србије одобре средства како би се направио нови Дом здравља који ће бити на услузи грађанима општине Станари. Стевандић додаје да је обећање предсједника Вучића "једина сигурна ствар на Балкану" и да је народ Републике Српске захвалан Србији и њеном предсједнику на свим пројектима које су подржали, а који укључују и болнице, школе, Домове здравља, и многе друге пројекте.

Подсјетимо, Влада Репубике Србије је на задњој сједници одобрила средства за изградњу Дома здравља у Станарима, а све захваљујући иницијативи коју је код предсједника Србије покренуо Стевандић. Стевандић је рекао новинарима да је помоћ Србије показатељ добрих међусобних односа са Републиком Српском и да ће Дом здравља у Станарима највјероватније носити назив ,,Србија" и изразио је наду да ће предсједник Србије бити у прилици присуствовати отварању овог Дома здравља.

Нови Дом здравља Србија ће бити површине од око 1.700 метара квадратних, који чине приземље и два спрата, а градиће се у двије фазе са роком од 14 мјесеци. У питању је савремени здравствени објекат у којем ће бити смјештена служба хитне медицинске помоћи, РТГ и УЗВ дијагностика, биохемијска лабораторија, породична медицина, гинекологија, педијатрија, стоматологија, специјалистичке службе, хигијенско-епидемиолошка служба, центар за ментално здравље и апотека. Ова здравствена установа биће опремљена најсавременијим ултразвучним апаратима, рендген уређајима и другом неопходном опремом.