Милан Благојевић: Милораде, није људски

На недавно одржаним посебним сједницама (једанаестој и дванаестој) Народне скупштине Републике Српске могли смо се наслушати свега што ће остати као љага за овај законодавни дом.


Стевандић: Српска је фактор убрзања приступа БиХ у ЕУ

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је вечерас у Бечу да је Српска катализатор убрзања приступања ЕУ својим политичким, етичким и културолошким вриједностима и приступом, а не препрека.


Стевандић признаје "Црногорску нацију"?

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је Срни након раговора са предсједником Скупштине Црне Горе Андријом Мандићем у Подгорици да је данашњи сусрет нова страница у односима Српске и Црне Горе, јер на планети нема ближих народа.


Милан Благојевић: Посљедице погрешних савјета

Бијаше 26. јун прошле 2023. године, у које вријеме сам био правни савјетник српског члана Предсједништва БиХ. Из тих разлога био сам пријеподне тог дана позван на састанак у 13 сати у Влади Републике Српске, који је водио Милорад Додик, а били су присутни и Жељка Цвијановић, Радован Вишковић, Ненад Стевандић и Милош Букејловић.Златко Кнежевић, судија тзв. Уставног суда БиХ из Српске, иде у пријевремену пензију

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић потврдио је данас Срни да га је судија Уставног суда БиХ из Српске Златко Кнежевић обавијестио да ће поднијети захтјев за одлазак у пријевремену пензију.


Стевандић не преговара о имовини Српске

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је Срни да ОХР покушава да се бави маркетиншким активностима и формирањем радне групе, која се бави питањем имовине у БиХ, створи одређену врсту алибија за раније и будуће потезе нелегалног високог преставника.Надамо се, не у парама: Стевандић позвао земље НАТО да плате због гађања осиромапшеним уранијумом

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је данас да је много пута доказано да НАТО бомбардовање осиромашеним уранијумом изазива карциноме и смрт људи, те да би одговорне земље, појединци или њихови насљедници требали кад-тад да плате за посљедице тих нехуманих поступака на овим просторима.


Стевандић о Милановићу: Храброст људи који се ничега не стиде

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је да је злочин који је прије 31 године почињен над српским цивилима у Сијековцу код Брода показатељ колика је цијена стварања Републике Српске, али и залог за њено очување, те указао да су у овом насељу на кућном прагу страдали невини и ненаоружани цивили.


Стевандић и Ђокић са кинеским амбасадором

Амбасодор Народне Републике Кине, Њ.Е. Ји Пинг се у Бањалуци данас састао предсједником Уједињене Српске др Ненад Стевандићем и са предсједником Социјалистичке Партије Петром Ђокићем.