Стевандић признаје "Црногорску нацију"?

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је Срни након раговора са предсједником Скупштине Црне Горе Андријом Мандићем у Подгорици да је данашњи сусрет нова страница у односима Српске и Црне Горе, јер на планети нема ближих народа.

петак, фебруар 23, 2024 / 11:51

Стевандић је истакао да ред да буде подвучена црта досадашњих односа Црне Горе и Републике Српске и да они буду бољи, мада није јасно како, обзиром да је Милојко Спајић, предсједник Црне Горе, по задатку 9. јануар назвао неуставним?

Исто је амбивалентна изјава, по којој су "Срби и Црногорци најближи народи", док се даље не одриче припадност једном народу, културном кругу и вјери:

"Имамо заједничке политике које су посвећене миру и стабилности, развоју и приступању европским интеграцима, али, осим тога, не одричемо се припадности једном народу, културном кругу и вјери", истакао је Стевандић.

Он је нагласио да, уважавајући све специфичности Црне Горе, истиче да су Срби и Црногорци најближи народи на планети, нити је било ближих нити ће бити.

"Уважавамо разлике у Црној Гори и задовољни смо како је предсједник парламента Андрија Мандић направио добар баланс у циљу мирније и боље будућности. И ми у Републици Српској уважавамо све народе", истакао је Стевандић.

Он је оцијенио да су пред Црном Гором и Републиком Српском љепши дани, "а какви год да буду" – заједништво, припадност вјери, нацији и култури и поштовању свих других народа ће остати на првом мјесту у међусобним односима.Оставите одговор