Србија помаже Црној Гори са вирусом: Мандић предложио, Божовић подржао

Амбасадор Србије у Црној Гори Владимир Божовић подржао је иницијативу и апел упућен Србији за помоћ српском народу и осталим црногорским грађанима, наводећи да све радње треба ускладити са законом, међународним нормама и мјерама заштите од коронавируса.


Милогорци узвраћају по Мандићу: Заболе га за светиње, њему је до рушења власти

Посланик – војвода Мандић није дуго чекао да открије карте. Довољна је била једна конфузна изјава предсједника Србије, коју је Мандић очигледно разумио као позив на рушење власти у Црној Гори, па да лидер ДФ-а јавно призна оно што ми од почетка тврдимо – њему и ортацима није стало ни до каквих светиња, само обмањују честите људе и гледају како да избјегну овоземаљске законе, саопштено је из Демократске партије социјалиста (ДПС).

Андрија Мандић: Коначно Србија да стане уз свој народ у Црној Гори

Лидер Демократског фронта Андрија Мандић каже, у интервјуу за Прву телевизију у Србији, како је за њега кључно оно што је саопштио предсједник Србије, јер до сада није било, како каже, овакве подршке из званичног Београда.


Кад постоји: Суд добио снимке за који оптужени тврде да доказује монтирање државног удара у Црној Гори

Лидери ДФ-а Андрија Мандић и Милан Кнежевић саопштили су да су њихови адвокати дошли у посјед видео снимака, на којима свједок сарадник Саша Синђелић у, како наводе, опуштеној атмосфери са пријатељима, објашњава на који начин је „учествовао у монтирању државног удара“.Мандић: Срби су грађани другог реда у Црној Гори – хоћемо конститутивност!

Члан Предсједништва Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић казао је да је успостављање националне равноправности у Црној Гори могуће само кроз измјену Устава, тако што би се Србима дао статус конститутивног народа.Maндић: Услови су тробојка и српски језик

Без договора са опозицијом и прихватања конкретних приједлога које су иницирале опозиционе партије тешко да ће бити усвојене уставне промјене и тиме испуњен један од важних услова за почетак преговора Црне Горе са Европском унијом, поручио је лидер Нове српске демократије /НОВА/ Андрија Мандић.


Црна Гора: Још које слово о језику…

Лидери Социјалистичке народне партије (СНП) Срђан Милић и Нове српске демократије (НОВА) Андрија Мандић одбили су јуче приједлог црногорског премијера Игора Лукшића за измјене Закона о општем образовању, оцјењујући да он не обезбјеђује равноправност српског и црногорског језика.


Подгорица: Нова српска демократија поставља услове

Рјешавање статуса српског језика и омогућавање добијања држављанства грађанима Црне Горе који су гласали на изборима услов је Нове српске демократије (НОВЕ) да подржи изборни закон, навео је лидер ове партије Андрија Мандић.