Милогорци узвраћају по Мандићу: Заболе га за светиње, њему је до рушења власти

Посланик – војвода Мандић није дуго чекао да открије карте. Довољна је била једна конфузна изјава предсједника Србије, коју је Мандић очигледно разумио као позив на рушење власти у Црној Гори, па да лидер ДФ-а јавно призна оно што ми од почетка тврдимо – њему и ортацима није стало ни до каквих светиња, само обмањују честите људе и гледају како да избјегну овоземаљске законе, саопштено је из Демократске партије социјалиста (ДПС).

субота, 4 јануара, 2020 / 19:37

"Па му се јутрос Вучић указао прије Божића. Неће доћи на Бадњи дан, саопштио је на пресс конференцији дјелујући као да је нешто љут на самог себе, али је Мандић то разумио као позив на промјену власти, или, како он рече ‘антисрпског режима’ у Црној Гори", наводи се у саопштењу.

Очигледно је, додаје се у саопштењу, умислио да је важнији него што јесте само зато што га Вучић, заједно са другим самозваним лидерима Срба, редовно позива на канабе у Србију.

"Није укапирао да то Вучић ради за подмиривање својих унутрашњих политичких потреба, посебно уочи изборних кампања".

А очито да Мандић и њему слични, "екслузивни заступници" Срба у Црној Гори, немају информацију да управо они изазивају узнемиреност код свих Срба којима је Црна Гора родна груда.

"Знају да су у оквиру пројекта ‘Српске куће’, а зна се од кога је купљена, 4 милиона из буџета грађана Србије прешла у приватно власништво групице ‘српских првака’ у Црној Гори. Тешко је повјеровати да у Београду не знају како су тиме ‘помогли’ Србе у Црној Гори", наводи се у саопштењу.

Зато, како почују из ДПС-а савјетују свим душебрижницима у Црној Гори и на страни "имате ви и својих брига, оставите на миру Србе у Црној Гори, јер је Црна Гора и њихова домовина".

А што се тиче "кампање са званичним Београдом" коју Мандић најављује поводом пописа 2021.,из ДПС-а поручују, како наводе, и њему и званичном Београду да ће морати поштовати црногорске законе, и да никоме неће бити дозвољене махинације с каквима смо се сусретали раније, уочи пописа када је, не бирајући средства, подизан проценат Срба у Црној Гори.