Андрија Мандић: Коначно Србија да стане уз свој народ у Црној Гори

Лидер Демократског фронта Андрија Мандић каже, у интервјуу за Прву телевизију у Србији, како је за њега кључно оно што је саопштио предсједник Србије, јер до сада није било, како каже, овакве подршке из званичног Београда.

субота, 4 јануара, 2020 / 19:27

"Ја сам пратећи конференцију предсједника Србије Александра Вучића, чуо оно што чекам годинама да чујем из Београда. Годинама чекам да то чујем од предсједника Србије. То су отворене, оне најкрупније ријечи и урађене праве анализе везане за Црну Гору. Дакле, у Црној Гори је антисрпска власт," поручује Мандић.

Упитан да ли је значајније то што је саопштио предсједник Србије или чињеница да је одустао од доласка у Црну Гору, лидер ДФ бира прво.

"Значајније је ово што је саопштио. Ја сам пажљиво слушао и дуги низ година чекао да дођемо и ми негдје у оптику предсједника Србије," сматра један од лидера ДФ.

Каже и како он не мора да балансира рјечник, као што то мора предсједник Србије.

"Ми имамо једну озбиљну, озбиљну банду, која има веома лоше намјере према српском народу, а која се лажно представља као власт једне земље," оцјењује Мандић.

Упитан да ли ће протести довести до повлачења Закона о слободи вјероисповијести, Мандић каже – како то и није циљ.

"Имајући у виду број људи на улицама, то нас не би задовољило… Они који су Закон донијели треба да одступе са власти и да се формира техничка влада."

Лидер ДФ потврдио је да, у сарадњи са званичним Београдом, креће кампања чији је циљ, како је рекао, изјашњавање Срба на попису у Црној Гори 2021.