21:03 Пламен зажган - почеле 32. љетне олимпијске игре у Токију21:00 Србија избацила листу земаља из којих се може ући са потврдом о вакцинацији + 70.000 евра за злато у Токију20:10 Кремљ против ОХР: Инцидент јасно потврђује потребу укидања страног старатељства20:06 Нисмо се тако договорили: Талибани се буне што их Американци бомбардују19:47 Ово се зове чојство и јунаштво: Милан Благојевић због Инцковог наметања закона поднио оставку на судијску функцију15:47 Суверениста Џафи поздравља одлуку страног тутора, а у саопштењу уз "геноцид" уопште не помиње Сребреницу15:41 ПДП: "Инцкова одлука изазват ће додатне тензије и бити кориштена за политичке обрачуне"15:35 Шаровић: Штета што у СБ УН није прошла иницијатива Кине и Русије за укидање ОХР15:19 УС позива на заједничку реакцију свих странака из Српске против Инцка15:12 Ђокић: Инцко се требао бавити извјештајем независне комисије

Андрија Мандић коментарише тему Сребренице и резултат 55:19:7 у скупштини

Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић сматра да обнављање тема попут Сребренице није случајно и наглашава да је српски народ највише огорчен на људе који су захваљујући снази српског народа и таласу величанствених литија дошли на власт у Црној Гори.

понедељак, 21 јуна, 2021 / 14:05

Мандић је подсјетио да је Црна Гора већ једном била платформа за напад на Србију, те истакао да са ове дистанце побједа над режимом Мила Ђукановића остварена на прошлогодишњим изборима ништа није промијенила.

"Црна Гора је и даље платформа и алат у рукама српских непријатеља и доминантно напад на Србију", навео је Мандић.

Према његовој оцјени, сада је јасно и зашто представницима српског народа није било дозвољено да буду дио нове црногорске владе.

Мандић је за Телевизију "Пинк" рекао да се од кризе владе и парламента није чуо са премијером Црне Горе Здравком Кривокапићем, те истакао да се Кривокапић показао другачијим од оног хришћанина каквим се представљао у вријеме изборне кампање.

Скупштина Црне Горе изгласала је 17. јуна резолуцију о забрани негирања наводног геноцида у Сребреници. За њено усвајање гласало је 55 посланика, против је било 19, а уздржано седам.

Предсједник Србије Александар Вучић оцијенио је, у вези са усвојеном резолуцијом о Сребреници у Скупштини Црне Горе, да је све што је урађено било против виталног интереса српског народа.