Србија помаже Црној Гори са вирусом: Мандић предложио, Божовић подржао

Амбасадор Србије у Црној Гори Владимир Божовић подржао је иницијативу и апел упућен Србији за помоћ српском народу и осталим црногорским грађанима, наводећи да све радње треба ускладити са законом, међународним нормама и мјерама заштите од коронавируса.

уторак, 24 марта, 2020 / 20:05

Божовић је разговарао са лидером Нове српске демократије Андријом Мандићем, који је раније затражио од предсједника Србије Александра Вучића да у што краћем року упути помоћ Црној Гори.

"Божовић је, у име амбасаде Србије, снажно подржао ту иницијативу и апел за помоћ, указујући да све радње треба ускладити са законом и међународним нормама и мерама заштите од ЦОВИД19, како би се претходно испоштовале све неопходне законске процедуре", наводи се у саопштењу.

Како је саопштено, веома добар примјер је начин на који се члан предсједништва Босне и Херцеговине (БиХ) Милорад Додик обратио у име званичних органа БиХ и Републике Српске, затраживши сличну помоћ.

Саговорници су се сагласили са потребом развоја и унапређења међусобних односа заснованих на позитивном међународном и унутрашњем праву Србије и Црне Горе.

"Разговор је завршен у пријатељском тону уз жеље да се Србија и Црна Гора заједнички, сложно и снажно, остављајући све разлике по страни, одлучно супроставе заједничком непријатељу", каже се у саопштењу.

Разговору је присуствовао и предсједник Извршног одбора Нове српске демократије Милутин Ђукановић.