Стевандић не преговара о имовини Српске

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је Срни да ОХР покушава да се бави маркетиншким активностима и формирањем радне групе, која се бави питањем имовине у БиХ, створи одређену врсту алибија за раније и будуће потезе нелегалног високог преставника.

субота, мај 20, 2023 / 11:22

Стевандић је оцијенио да преговори о питању имовине, које је већ регулисано, говори само о подлости, а не о жељи да се овдје живи боље.

"То питање је за Републику Српску завршено, о томе не преговарамо", поручио је Стевандић.

Он је истакао да је ОХР поново "ударио главом о зид" када је ријеч о радној групи имајући у виду да су експерти и стручњаци из Републике Српске, који су позвани, врло брзо закључили да је ријеч о превари и одбили су да учествују.

"Потпуно је јасно да без уважавања воље Републике Српске, Дејтонског споразума и нашег неспорног власништва над нашом имовином, неће моћи да се даље преговара и разговара, јер оно на чему почива БиХ јесте на вољи народа и ентитета и имовини народа и ентиета која је по Дејтонском споразуму. О томе неће моћи бити преговора никада, нити ће се то моћи мијењати", закључио је Стевандић.

Правник Љубинко Митровић напустио је радну групу која се бави имовином у БиХ већ након првог састанка, јер нису, како је рекао, могли да дефинишу шта је то државна имовина, а камоли нешто друго.Оставите одговор