Скандал у Загребу: Хрби се жале да неко мрзи Србе

Ријеч је о графиту који приказује људе објешене о дрво, а поред је написано "српско породично стабло" на енглеском језику, уз ознаку есесовских снага. У свему овоме је спорно што је фотографију објавило тзв. "Српско народно вијеће", које никакве везе са Србима нема.

недеља, 14 јуна, 2020 / 14:54

Тзв. "СНВ" уопште не заступа српске интересе, већ то "српско" у имену служи искључиво да се добија новац из буџета Хрватске, који се касније троши на криптоусташко и отворено усташко дјеловање против српског народа.

"Какви узори таква младост. Не можете прешутјети партизански отпор фашизму у образовању, у политици, у уништавају споменика… а онда очекивати храбре генерације", стоји у опису објаве коју су Пуповчеви Туђманизирани Хрби наравно написали латиницом.

Као што пишу и све друго. Као што им је ћирилица наглашено на другом мјесту и то само у грбу. Иначе је уопште не користе, што није чудно за организацију коју је до недавно водио најоданији гласач Фрање Туђмана, већ поменути Милорад Пуповац.

Поставља се питање како ове људе није срамота да се не само представљају у име Срба, већ и да фолирају забринутост из своје канцеларијице, док истовремено служе људима који доносе овакве политике и стварају општу атмосферу србофобије, која је дефинитивно постала и идентитетска одредница Хрвата.

Дирљиво је да у свом јављању на Твитеру, Хрби из СНВ уз њега означавају Амбасаду Израела, њемачку организацију и МУП Хрватске. Неће ваљда тражити помоћ од Вучића и Додика? Нису луди.

Да то ураде, направили би им не само наталну карту, већ и породично стабло. Заправо, толико су они опрезни у помињању лексеме Србин, што се очекује и проводи највише у тзв. "либералним" медијима. да у свом протествовању пишу о пређућивању "партизанског отпора фашизму", док заправо они прешућују име српског народа гдје год могу. Зна се добро да у Хрватској до 1944. готово да није било Хрвата у партизанима, него су то све били Срби.

Ово је трећа порука мржње према Србима која је откривена у Загребу протеклих дана.

Прво су се у четвртак млади навијачи "Динама" фотографисали поред транспарента на којем је упућена уврдљива порука српским женама и дјециј (такође латиницом патетисало хрбско СНВ), потом је објављена фотографија графита са поруком:

"У Вуковару хрватскоме граду, граду многи четници су оставили браду. Све ћемо вам прсте сломит, а не само три. Убиј Србина".

Очекује се подршка ауторима графита од стране Монтенегрина Мила Ђукановића…2 КОМЕНТАРА

  1. Ево поноса европске уније. Хулиганско- фашистичка /расистчка бурулеска звана „навијачи“ динама. Европљани се поносе вама, дивљаци. Покажите свету тисућљетну културу на прави начин. Канцериозно, мржњом затровано дебело црево Европе. Укакана звездица на европској застави. Фуј.

  2. Непотписани и непознати ауторе горњег текста

    Лако се смијати људима који живе у Хрватској. Одакле ти ово пишеш? Србујеш из фотеље, понекад уз пиво и ракију у Бањој Луци? Јеси ли кад живио тамо, радио нешто – на страшноме мјесту постојао?

    Очигледно ниси кадар стићи и утећи, камоли на страшноме мјесту постојати. Причаш тако о људима који то јесу. Подсмијаваш се њима, на њиховој муци?!

    Изродски ауторе мој несрпски, полуписмени, са ријечником и аргументима полуписмених усташа.

Оставите одговор