Кина у априлском тренду: Вируса и Руса – пола милиона

У Кини је у посљедња 24 сата од корона вируса заражено 57 особа и то је највећи број инфицираних у једном дану од априла, саопштиле су данас тамошње власти.

недеља, 14 јуна, 2020 / 15:17

Министарство здравља навело је да је од 57 нових случаја, 36 заражено у Пекингу, гдје је у суботу 11 стамбених четврти стављено под карантин због поновне појаве вируса у близини једне пијаце.

Девет школа и обданишта у том дијелу Пекинга је затворено, а локалне власти су одложиле спортске активности. Такодје су у суботу одложене екскурзије у главни град.

Вирус се појавио на пијаци на којој се на велико продају месо, риба и поврће. Неименовани представник управе пијаце рекао је локалним медијима да је вирус наводно пронадјен на даскама за сјечење увезеног лососа.

Санитарна служба је наложила преглед свјежег и заледјеног меса, живине и рибе у супермаркетима, ресторанима и другим мјестима гдје се служи таква храна.

Русија близу седам хиљада преминулих, иза САД и Бразила

У Русији се број потврђених случајева корона вируса повећао у протекла 24 сата за 8.706, и у тој држави заражено је укупно 520.129 особа, саопштио је данас кризни центар задужен за борбу против корона вируса.

Русија је по броју заражених на трећем мјесту у свијету, послије САД и Бразила.

Од КОВИД-19 преминуло је још 114 особа, тако да је укупан број смртних случајева у Русији сада 6. 829, преноси ТАС С.

Више од 274 хиљада људи у Русији се опоравило од корона вируса.