Кина удвостручила увоз руског коксног угља у марту

Кина је у марту више него удвостручила увоз угља за производњу челика из Русије, при чему је добила попуст на цијену јер се многе друге друге земље спремају да забране куповину тог руског енергента због рата у Украјини.


Џао Лиђиан: Запад узалуд свађа Кину и Русију

Кинеско-руски односи наставиће да се стабилно развијају упркос клеветама и дезинформисању које пласира Запад, саопштио је портпарол Министарства спољних послова Кине Џао Лиђијан.


Путин честитао Си Ђипингу уз опредјељење за стратешко партнерство

Предсједник Русије Владимир Путин потврдио је спремност да настави блискУ сарадњу са кинеским предсједником Си Ђинпингом у вези са билатералним и међународним питањима, саопштено је из прес службе у Кремљу.Још један гасни мегауговор између Кине и Русије

Предсједници Кине и Русије, Си Ђипинг и Владимир Путин, потписали су у недјељу више споразума о енергетској сарадњи двије земље, између осталог меморандум о разумијевању за изградњу другог великог гасовода за снабдијевање Кине руским гасом.


Гас Кини – Русија мирна 30 година

За Русију су односи с Кином приоритет, изјавио је уочи посјете Шангају Владимир Путин и додао да је близу закључивање гасног споразума са том земљом.