Град Приједор почиње исплату помоћи фризерима, козметичарима, угоститељима

У Приједору данас почиње исплата средстава привредним субјектима за ублажавање посљедица изазваних пандемијом вируса корона за шта је у буџету града за ову годину предвиђено 200.000 КМ, изјавио је вршилац дужности начелника Одјељења за привреду и предузетништво града Приједора Раде Росић.


Канада: Министар здравља у Саскачевану добио готово војничке овласти у случају ратног стања

Локалне власти у канадској покрајини Саскачеван, која се суочава са рекордним бројем случајева вируса корона, донијеле су акт о поступању у ванредним ситуацијама који даје и веома широка овлаштења министру здравства.


Самоизоловао се, добио изборе, па ће да прими Ердогана

Предсједник Русије Владимир Путин завршиће данас период самоизолације због могуће изложености вирусу корона и састаће се са предсједником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом касније данас, саопштено је из руског Кремља.
Србија вакцинисала 5.800 дјеце против КОВИД-19

У Србији је око 4.000 дјеце између 12 и 18 година ревакцинисано против вируса корона, а прву дозу је примило око 5.800, изјавила је директор Института "Др Милан Јовановић Батут" Верица Јовановић.


Стиг’о Спутњик из ћириличне Русије, а КОВИД-19 и даље света латинична ријеч

У Републику Српску данас је испоручено још 25.000 доза друге компоненте вакцина Спутњик В које су набављене за имунизацију становништва Републике Српске против COVID-19, а за које је средства обезбиједила Влада Републике Српске.


Створитељ Спутњика – В прогнозира нове мутације корона вируса

Директор Научноистраживачког центра "Гамалеја" и творац вакцине "спутњик ве" Александар Гинцбург изјавио је да нас, ако се ситуација буде овако развијала, чека тешка јесен, те да постоји велика опасност од појаве нових сојева вируса корона који могу бити још опаснији од делта соја.