Вакцинисано преко 64.000 људи – КОВИД-19 остаје света латинична скраћеница за Министарство здравља Српске

У Републици Српској је, према до сада достављеним подацима од стране здравствених установа Институту за јавно здравство Републике Српске, од 15. јула до данас, у данима у којима се обављала вакцинација, прву или другу дозу вакцине против COVID-19 примило око 64.250 грађана, што у просјеку чини нешто више од 4.280 грађана дневно.


Вакцина плус маска: Дискриминација по вакциналној прошлости – без потврде нема представе

Публика у позориштима на Бродвеју у Њујорку мораће убудуће да покаже потврду о вакцинацији и да на свим представама носи заштитне маске, саопштило је удружење Лига Бродвеја. Сви извођачи на сцени, радници иза кулиса и особље позоришта мораће да се вакцинишу, саопштила је данас Лига Бродвеја.


Србија избацила листу земаља из којих се може ући са потврдом о вакцинацији + 70.000 евра за злато у Токију

Влада Србије усвојила је данас закључак о давању сагласности за признавање потврда више страних земаља о потпуној вакцинацији против болести ковида 19 и о прележаној болести на основу фактичког реципроцитета.На Куби највеће демонстрације од Кастрове и Че Геварине револуције

На Куби су избиле демонстрације масовније него икад од успјеха револуције. Ова земља је сама развила, не једну – него двије вакцине и против ковида вакцинисала четвртину популације, гдје је већи проблем био недостатак шприцева, усљед санција САД.Невјероватно: Британски министар здравља позива да се не размишља само о корони

Свијет не може више да размишља само о ковиду 19 и да игнорише друга кључна здравствена питања, економске проблеме и изазове у образовању који су настали током пандемије, изјавио је британски министар здравља Саџид Џавид.