Поточарски игроказ до нивоа члана Предсједништва БиХ – рахметли Нинова награда након 20 година

Члан Предсједништва Босне и Херцеговине Шефик Џаферовић примио је добитнике новинарске награде ‘Нино Ћатић’, међу којима је и новинар "заједничке БХРТ" чију плату обезбјеђују и грађани Репубике Српске. Куриозитет је да су аутора серијала Људи безнађа – документи о Сребреници наградили након двадесет година од првог емитовања под тим именом.

петак, 30 јула, 2021 / 22:58

Један од ријетких знакова да су Срби присутни у "заједничким институцијама" јесте што се радио документарац Миралема Овчине не може наћи и преслушати на мрежној страници БХРТ. Можда на сајту МЦ Поточари? МЦ или ДЏ?

У остатку оригинално саопштење:

Члан Предсједништва Босне и Херцеговине Џаферовић честитао је добитницима награде ‘Нино Ћатић’ и рекао како ова награда има изузетан значај јер чува сјећање на личност рахметли Нине Ћатића, те представља важан допринос у заштити свеукупне истине о геноциду у Сребреници.

Члан Предсједништва Босне и Херцеговине Џаферовић захвалио је Удружењу ‘Бити новинар’ што организује додјелу ове награде, те препознаје рад и труд новинара који извјештавају о теми геноцида у Сребреници.

Члан Предсједништва Босне и Херцеговине Џаферовић био је и овогодишњи високи покровитељ додјеле новинарске награде ‘Нино Ћатић’, која била дио званичног програма обиљежавања 26. годишњице геноцида у заштићеној зони УН Сребреница, а тема овогодишње додјеле била је "Негирање геноцида – наставак злочина".

Делегацију су чинили Емина Хоџић, у име Удружења ‘Бити новинар’, као организатора додјеле новинарске награде ‘Нино Ћатић’, те овогодишњи добитници Награде – Алма Арнаутовић у области писаног текста, Миралем Овчина у области радијског прилога и Ахмет Бајрић у области фотографије.