Познати приједлози министара: Гроф Тинторето из ДНС

Након што је СНСД потврдио да су његови кандидати за савјет министара Кошарац и Митровић, јављено је да је ДНС „изборио“ једно министарско мјесто за себе.

понедељак, 9 децембра, 2019 / 21:00

Демократски народни савез добиће министарско мјесто у Савјету министара и то у ресору људска права и избјеглице, а на то мјесто предлажу Драшка Аћимовића.

ДНС је припала функција за коју је раније одређено да ће је добити особа „из реда осталих“, да би се убрзо сазнало да се Аћимовић изјаснио као – Италијан.

Аћимовић је прије избора ушао у СДП, у медијима се рекламирао као „човјек преокрета“, али се није појавио на изборима у Српској. Након избора су га медији промовисали као новог потпредсједника ФБиХ из реда српског народа, али је компликација око формирања власти и крах СДП спријечила ове планове.

Аћимовић се на политичкој сцени појавио 2014. као приједлог СНС Адама Шукала за члана предсједништва БиХ кога би подржале све странке у Српској. У серији рекламних текстова најављен је као „стручњак који се враћа из иностранства“, а причане су и бајке како Александар Вучић, заговара да баш Аћимовић буде кандидат иза ког ће стати сви политички субјекти у Српској.

Ова политичко – медијска бајка није дала резултат приликом кандидовања за члана предсједништва, али јесте нешто касније. Након што је постао члан предсједништва, Младен Иванић је Аћимовића произвео у амбасадора у Белгији. Не зна се у коју је тачно од Аћимовићевих бајки тада повјеровао предсједник ПДП.

Крајем 2017. Аћимовић се повлачи са тог мјеста и постаје „велика нада“ СДП у Српској. Након избора Аћимовић је поднио оставку на све функције у СДП и напустио странку.

Његова кандидатура од стране ДНС показатељ је неозбиљности ове странке, којој је очито успјешно продао неку од својих бајковитих прича. Што није неочекивано, јер кад је ДНС „преварио“ Адам Шукало, који је „промовисао“ Аћимовића, онда имамо само затварање круга. Једини ко се побунио против избора био је, незванично јављају медији, Дарко Бањац. Да ли због тога што сматра да у ДНС има заслужнијих, или што је у будућем министру препознао лажног италијанског грофа Тинторета из серије Срећни људи, не зна се.

Што се тиче замјеничких мјеста, она су припала Уједињеној Српској, СП и групи Обрена Петровића.

Тако ће на мјесто замјеника министра безбједности доћи кадар из СП Владимир Мијатовић из Зворника, а замјеник министра одбране биће Мирко Околић из Обренове групе из Добоја. За замјеника министра цивилних послова предложен је Синиша Илић из Уједињене Српске.

Околић се враћа на позицију коју је имао 2010. када је био кадар СДС. Владимир Мијатовић је власник зворничке фабрике „Обућа“, а током рата је био замјеник команданта Вукова са Дрине. На изборима је био носилац листе СП, али је био други иза Саве Вулића из Братунца.

Илић је такође из Зворника, а 2014. је постао народни посланик на листи СДС, а наводно је био члан Михајиличиних радикала, али је незванично „човјек“ браће Васић, што се потврдило кад је преласком Костадина Васића у Уједињену Српску, он постао предсједник градског одбора те странке у Зворнику.3 КОМЕНТАРА

 1. Što bi ti rekao da pošaljem poruku.
  Pogledao sam prilog Nebojše Vukanovića o hotelu Central park u Trebinju.
  Iako sam 100% za Nebojšu i čak sam glasao za njegovu listu moj utisak je da Nebojša lagano ludi.
  Niko mu nije zabranio dolazak već ga ljudi mole da ih ne spominje javno.
  Mene brine osvetoljubivost koju Nebojša pokazuje a još više bolesna sklonost da unaprijed daje velika i lažna obećanja a da to od njega niko nije tražio.
  Nastavi li ovim putem siguran sam da će prije lud u penziju nego ikada preuzeti vlast.
  Zar vlast dati čovjeku koji će sutra otići u hotel Central park na ručak što je sasvim normalno pri tome rizikujući da ga svako može zajebavati ko ludaka Vučića jednostavnim pitanjem :
  – “ jesi li se to najeo ko Luka“.

 2. Zar vlast dati čovjeku koji će sutra otići u hotel Central park na ručak što je sasvim normalno pri tome rizikujući da ga svako može zajebavati ko ludaka Vučića jednostavnim pitanjem :
  – “ jesi li se to najeo ko Luka“.

  Svaka cast.Naucio si gradivo.Eto,sam procitaj sta si napisao.Tipican simicevac.

  Samo da znas:kod mene i Nikole vise nemas popusta.Pravi se ti mutav nekom drugom.Tacka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *