Радојичић: Савјет министара неће правити странци!

БАЊА ЛУКА – Предсједник Народне скупштине Републике Српске /РС/ Игор Радојичић изјавио је да СНСД ни СДС не могу пристати да Савјет министара БиХ састави међународна заједница, јер је то ствар домаћег договора и у томе не могу арбитрирати страни субјекти.


АНП и савјет министара – одгођено до даљњег

Предсједништво БиХ скинуло је тачке дневног реда са редовне и ванредне сједница које се тичу слања годишњег националног програма у сједиште НАТО савеза, али и именовање мандатара за формирање Савјета министара БиХ.


Формирана радна група за рјешавање државне и војне имовине

Савјет министара БиХ донио је данас Одлуку о формирању Радне групе за рјешавање питања државне и војне имовине, у коју су именовани министри правде Бариша Чолак, цивилних послова Средоје Новић и транспорта и комуникација Дамир Хаџић.
Човић: Састанак шесторке што прије

Лидер ХДЗ-а БиХ Драган Човић сматра да састанак водеће шесторке треба да буде одржан што прије, с циљем постизања ефикасног договора о квалитетној парламентраној већини.


Босић: Треба видјети ко чини већину на нивоу БиХ – СДА или СББ?

Предсједник СДС-а Младен Босић каже да у овом тренутку није могуће сазвати састанак представника политичких странака које чине парламентарну већину на нивоу БиХ, али да ће у наредним данима са њима обавити консултације.


Босић: Нема смисла заказивати састанак док се не сазна већина

Предсједник Српске демократске странке Младен Босић оцијенио је да не треба заказивати нови састанак о провођењу одлуке Европског суда за људска прва у предмету „Сејдић-Финци“ док не буде утврђена нова двотрећинска већина у парламенту БиХ.