Од странака, УС и ПДП честитали женама празник

Можда су честитали и неки други, али ми не објављујемо честитке оних који се директно оглашавају преко Срне и РТРС, већ искључиво онима који нам пишу.

недеља, 8 марта, 2020 / 19:28

Стевандић и Уједињена Српска саоштењем још синоћ

Уз велико поштовање према женама које на својеврстан и јединствен начин представљају један од битних стубова у друштву, изражавам искрено поштовање и желим срећан празник, уз поруку да ћемо и у будуће настојати ефикасно спроводити националну стратегију за побољшање равноправности, поштовања и једнаке заступљености жена у јавном и политичком животу.

Честитам вам празник уз жељу да останете поштоване, вољене и успјешне, како у породици, тако и на послу.


С поштовањем,
Др Ненад Стевандићпредсједник Уједињене Српске

ПДП акционо и дародавно дјеловао

Градски одбор ПДП-а Бања Лука традиционално је обиљежио Међународни дан жена, 8. март, разговором са суграђанкама и подјелом цвијећа на Тргу Крајине.

Предсједница Форума жена ПДП-а Бањалука, Дијана Јешић, честитала је Осми март и подсјетила да овај дан није једини у години који треба бити посвећен женама, али јесте подсјетник на жене које су се у прошлости бориле за женска права у сваком погледу, од права гласа, до кажњавања насиља у пороцици:

„Нажалост, и данас смо свједоци да постоје земље у којима жене нису равноправне, у којима немају гласа, а свједоци смо и код нас да су често жртве насиља. Стога ми морамо заједно, снажно и одлучно да се боримо да се насиље искоријени и да жене заиста постану у потпуности равноправне“, истакла је Јешићева.

Предсједник ПДП-а, Бранислав Бореновић, рекао је да већ пуних двадесет година ПДП на овај начин обиљежава Осми март, али и да ПДП жели да оствари пуну заступљеност и једнакоправност жена у политици:

„Тренутно неке од најзначајнијих позиција у ПДП-у заузимају жене и што је најбитније – нама се подразумијева да су потпуно равноправне у доношењу најбитнијих одлука и креирању нашег политичког дјеловања. Не планирамо ту стати, него очекујемо и више жена на позицијама одлучивања и учешћа у политици“, рекао је Бореновић.

Предсједник Градског одбора ПДП-а Бањалука и народни посланик Драшко Станивуковић честитао је Међународни дан жена и поручио да никада једно не може бити све:

„Један човјек није народ, један протест није борба, једна ружа није 8.март, нити је један дан –  дан жена. На овај дан жене су започеле борбу за своја права, наставимо је сви заједно даље водити за права и слободе свих нас. Нека овај дан буде подсјетник на то“, рекао је Станивуковић.

Данашњем догађају присуствовале су и посланице ПДП-а у НСРС и ПД ПС БиХ Јелена Тривић и Мира Пекић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *