Бањолучки СДС за Осми март се бави СНСД-овим градоначелницима у судским споровима

Након што су се СНСД-ови градоначелници Бањалуке у петак појавили као свједоци лицима која се терете да су разним малверзацијама у предметима „Наш Дом“ и „Грађа“ оштетили Бањалуку за око 7,43 милиона марака, позивамо их да се у овом процесу појаве и као свједоци Тужилаштва и на тај начин сачувају имовину града.

недеља, 8 марта, 2020 / 19:36

Сматрамо да је разоткривање  свих чињеница и актера ових афера једини начин да Град сачува објекат „Радничког универзитета“ и осталу отету имовину, јер ће у супротном, због невјероватних пропуста у судским споровима, она бити трајно изгубљена.

Сматрамо да би за Тужилаштво и јавност било корисно када би СНСД-ови градоначелници објаснили податак да је објекат Радничког универзитета, као и остала, под сумњивим околностима изгубљена имовина Бањалуке, завршила у власништву људи блиских СНСД-у.

Пошто су Игор Радојичић и Слободан Гаврановић  били челни људи  Градског одбора СНСД-а у вријеме када је спровођена отимачина имовине Бањалуке вјерујемо да су веома добро упознати са овим дешавањима и да има још много тога што нису рекли јавности и тужилаштвима.

Битно је напоменути да Бањалука ову имовину не би изгубила да су људи који су били на челу Града правовременим реаговањем спријечили криминалне радње.

У којој мјери је заштита градске имовине биле предмет њиховог интересовања најбоље се види из изјаве актуелног градоначелника коју је у петак дао на судском рочишту, када је рекао да су за другостепено рјешење у предмету „Наш Дом“ сазнали тек када је то предузеће тражило да му се уступи објекат Радничког универзитета.

У овом као и у сличним случајевима СНСД-ови градоначелници у Бањалуци су били само њеми посматрачи чија се реакција могла чути тек када би имовина града била трајно изгубљена. Тако је по истом рецепту, захваљујући готово невјероватним пропустима одговорних лица, Бањалука изгубила имовину вриједну више стотина милиона марака.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *