ПДП коментарише одлуку тужилаштва и наставља мотив Драгичевић

“Одлука Републичког тужилаштва да неће спроводити истрагу против појединих функционера и инспектора Министарства унутрашњих послова Републике Српске, који се доводе у везу са пропустима у истрази убиства Давида Драгичевића показује како у Републици Српској не постоји правда, на снази није право а истина је у рукама моћника.


Бореновић: Позивам Додика да се смири и спусти на земљу

“Пријетње смјенама и позиви на оставке Срба само зато што се не слажу са неким политичким ставовима и лицитирање о томе ко припада, а ко не припада овом народу, чини непоправљиву штету искључиво Републици Српској и српском народу у цјелини”.

Измакнуто мало према Господској: Бореновић разговарао са грађанима на Тргу Крајине

„Бирани смо да у институцијама представљамо народ, да рјешавамо проблеме са којима се суочавају, да чујемо приједлоге, али и критике. Ми можемо мирно проћи улицама, разговарати са сваким човјеком, јер смо остали вјерни идеји због које смо изабрани.“


Бореновић са подручном шефицом Стејт Департмента за наш дио Европе

Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић састао се са Сузан Фалатко, директорицом Канцеларије за јужну и централну Европу у Стејт Департменту. Тема састанка су били одржани Општи избори у БиХ и актуелна политичка ситуација.


ПДП: Округли сто у част именовања новог директора Конрад Аденаура у Дејтонки

Током округлог стола у Источном Сарајеву са омладином ПДП-а, који је уприличен поводом преузимања дужности новог директора Фондације Конрад Аденауер у БиХ, предсједник Партије демократског Прогреса Бранислав Бореновић је истакао да је на новој генерацији младих политичара и политичких активиста велика улога и одговорност за будућност наше земље за коју ће ускоро морати да буду спремни:.Бореновић: Никада са СНСД, изненађен сам што нас помињу

„Партија демократског прогреса никада не би пристала да буде дио власти са оваквим СНСД-ом и да се прља коалирајући са онима који већ више од деценије понижавају грађане Републике Српске“, рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.


Бореновић и ОЕБС: Нада да ће будући избори протећи фер и демократски

Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић и шеф Мисије ОЕБС у БиХ (америчка организација у Европи) Брус Бертон, разговарали су данас,у просторијама ПДП, о Општим изборима у БиХ одржаним 7. октобра.ПДП и члан 34: Распуштен Општински одбор у Теслићу

Предсједништво Партије демократског прогреса, на приједлог предсједника Бранислава Бореновића, донијело је одлуку о распуштању Општинског одбора ПДП-а у Теслићу, а у складу са чланом 34. Статута Партије демократског прогреса.


Бореновић са Хрватима и Еуропљанима: Нужан нови изборни закон (не више и поништавање)

Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић састао се данас са генералним конзулом Републике Хрватске у Бањалуци Златком Крамарићем и конзулом савјетником Антом Фрањићем.