Сад је и званично: Јелена Тривић кандидат ПДП за предсједника Српске

– Носиоци листа и кључни кандидати ће бити по први пут и значајан број жена и то за кандидат за предсједника и 3 носиоца листи. То није била раније пракса код партија, али то показује и наше демократско сазријевање. Просјек година кандидата је 45, најбоље године за политичко дјеловање – рекао је предсједник ПДП.


Бореновић честитао Дан ВРС својим саборцима

– Припадницима Војске Републике Српске, мојим саборцима, као и припадницима Трећег пјешадијског (Република Српска) пука Оружаних снага БиХ, упућујем искрену честитку поводом 12. маја, Дана Војске Републике Српске – навео је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.

Тривићка, Бореновић, Пекић у Броду разговарали са грађанима

– На изборима који су пред нама донијеће се најбитнија одлука: у којем правцу као земља и народ идемо. Ми у изборе улазимо са великим оптимизмом, вјером у побједу и да ћемо након 2. октобра кренути у велику обнову Републике Српске. Према доступним подацима, данас нас је у Републици Српској за око 400 хиљада мање него прије петнаест година. Укупан дуг је преко 7 милијарди КМ.


Бореновић: Додик жели радикализацију стања

Предсједник ПДП Бранислав Бореновић, на данашњој конференцији за медије, истакао је да за неколико дана на наплату стиже 28 милиона прве годишње камате од прошлогодишњег задужења РС на Лондонској берзи у износу од 600 милиона КМ по скандалозној камати од 5%.


Бореновић: Сад се види да је намјера власти била да развлачи укидање акциза

Показало се врло штетним то што је СНСД у Парламенту БиХ срушио законе о укидању акциза и смањењу стопе ПДВ-а. Умјесто да грађани плаћају гориво сада већ 50 фенинга јефтиније, због неразумне одлуке СНСД-а плаћају изузетно високу цијену горива, што наравно има ланчану реакцију на цијене свих производа а, прије свега, на животни стандард грађана – рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.Бореновић: СНСД је био против да гориво поскупи за 40 фенинга

– Данас је био потребан глас делегата у Дому народа да већ сутра цијена горива буде нижа за 40 фенинга, али делегати СНСД-а, који најдиректније раде против властитог народа, донијели су срамну одлуку да се данас и не гласа о приједлогу о укидању акциза на гориво. Осим тога, срамно је што је одбијено и да се на дневни ред данашње сједнице стави смањење стопе ПДВ-а на основне животне намирнице и на тај начин се директно растерети притисак на буџете грађана – рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.Бореновић у Америци са Карлом Билтом, претходником Кристијана Шмита

– Превазилажење кризе у БиХ могуће је само уз поштовање Дејтонског споразума и пуно прихватање уставне позиције Републике Српске што представља основ за изградњу трајне стабилности и напретка у БиХ – рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић током престижног међународног форума у Мајамију.


Бореновић о демографији са удружењем 4+

– Заиста ми је задовољство што смо имали прилику да разговарамо о вјероватно најприоритетнијем питању за будућност Републике Српске, демографији. Обавјештени смо од чланова Удружења да Народној скупштини Републике Српске планирају предложити Закон о мајци и што се тиче ПДП-а ми ћемо подржати ову иницијативу – рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић након састанка са представницима Удружења породица са четворо и више дјеце Републике Српске "4+".


Бореновић: Додик је страни плаћеник, тражио је смјену Николе Поплашена

– Oстаће забиљежено да је један српски политичар рекао сљедеће: "Право је високог представника да посегне за одлуком у којој је садржана клаузула да је он изнад Устава БиХ и устава ентитета".То нисам рекао ја, нити било ко из опозиције, него Милорад Додик, говорећи о смјени предсједника Републике Српске Николе Поплашена, који је смијењен јер није Додику хтио дати мандат за састав Владе. И тај страни плаћеник, сада већ отужна политичка фигура, некоме продаје причу о патриотизму – рекао је Бранислав Бореновић.