Бореновић: Немам ништа против Драшка као кандидата, поштоваћемо статут странке

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је да ће приликом избора кандидата ПДП-а за градоначелника Бањалуке бити поштован страначки Статут и да нема ништа против да се Драшко Станивуковић поново кандидује на ту функцију.

субота, фебруар 24, 2024 / 17:19

Бореновић је након сједнице Главног одбора ПДП рекао новинарима да не постоји ништа спорно у томе, те додао да нема подјела или раскола у овој странци која је, како каже, демократски оријентисана и свако има право на своје мишљење.

"Можда је било вишка ријечи, али стављамо тачку на то што се десило у претходном периоду и покушавамо разговором да превазиђемо све ствари које су биле у јавности", рекао је Бореновић.

Он је навео да је Главни одбор ПДП-а на данашњој сједници у Добоју усвојио етички кодекс понашања који обавезује све чланове странке да испоштују одлуке органа партије.

Предсједник Главног одбора ПДП-а Синиша Голић рекао је да кодекс понашања обавезује чланове и носиоце јавних функција коју су из ПДП-а, те дефинише неспојивости функција.

"Јавни функционери изабрани испред ПДП-а не могу истовремено бити чланови управљачких, ни надзорних, ни руководећих функција на било ком другом нивоу власти", рекао је Голић.

Он је навео да је Главни одбор потврдио недавне закључке Предсједништва ПДП-а да ова странка има кандидате за начелнике и градоначелнике до дана расписивања локалних избора, те најавио да ће ПДП разговарати са коалиционим партнерима о заједничким кандидатима.Оставите одговор