"Нема предаје трона": Вукановић у Бијељини – да ли и у СДС?

СДС сам у саопштењу помиње термин "трон", као што и све чешће потписује Небојшу Вукановића као "посланика СДС", док је он у својој каријери истицао да је "напокон другачији", прије него што је први успјех на изборима добио на листи ове странке.

среда, 3 јуна, 2020 / 12:44

У јавности се слабо помиње Вукановићев политички субјект "Савез реда и правде", који је основан као алтернатива "старим и корумпираним политичким партијама", међу којима је у прва два изборна покушаја био и СДС. Посебно Драган Ћузулан који је запослио кћерку у Требињу, као општинског официра за везу у Савезу општина и градова.

О ПДП и његовом градоначелнику Славку Вучуревићу који је узимао двије плате, да и не говоримо, јер смо то о страначим друговима или коалиционим партнерима и онако сазнали од Вукановића, који је један од првих сарадника Фронтал.РС, а сигурно први из Херцеговине.

Да ли је и то неки вид "прелеташтва" или је то логично политичко сазријевање и увиђање личних потенцијала и капацитета, тек Вукановић се бави подршком градској организацији СДС у Бијељини, а не својом странком и мјестом пријављеног боравка. Тако је примјећено да га није било на фотографији из Требиња, али га има у семберском кадру.

Било како било, у саопштењу које слиједи, Мићо Мићић и некадашње страначке колеге означене су као "отпало лоше ткиво", те је са медицинских, пређено и на математичке паралеле, по којима ће се изборни резултат разликовати од оног у Добоју, када је једно од два највећа упоришта СДС изгубио тако што га је напустило руководство овог града. Идентичним сценариом као сада "Мићићева група".

Не образлаже се детаљније рјешење ове једначине, изузев тврдње да је преко 90 одсто предсједника мјесних одбора остало уз ову странку. Истовремено са том изјавом, СДС додаје контрадикторно: "У последња два три мјесеца смо успоставили квалитетну територијалну организацију странке и радили на консолидовању…".

Фото из Бијељине је послат у изразито лошем квалитету, али ипак га објављујемо , јер на њему (за разлику од друге двојице страначких колега) Небојша Вукановић не носи маску у затвореном простору, као Драган Лукач или Борис Пашалић.

Медицина и математика за освајање "трона" у Семберији

Борићемо се да Српска демократска странка остане лидер у Бијељини. Нема предаје трона. Потпуно сам сигуран да баратамо математиком која нам гарантује да можемо рачунати и на побједу за градоначелника и побједу одборничке листе – истакао је данас члан Предсједништва СДС Томица Стојановић, не прес конференцији која је одржана у Бијељини.

"Лоше ткиво је отпало од СДС-а у Бијељини а многобројни чланови који воле Срспку демократску странку и поштују њену политику су остали са нама у новим борбама" – казао је члан Предсједништва СДС Томица Стојановић.

Стојановић је поновио да ће СДС сигурно имати свог кандидата за градоначелника Бијељине и да ће одлука ко је то бити донесена у наредном периоду.

"Народ је уз СДС у Бијељини и многобројно чланство нам прилази свакодневно. У последња два три мјесеца смо успоставили квалитетну територијалну организацију странке и радили на консолидовању Градског и Извршног одбора странке у Бијељини" – рекао је члан Предсједништва СДС.

Стојановић ја нагласио да је преко 90% предсједника мјесних одбора остало уз Српску демократску странку.

На прес конференцији са Стојановићем био је и посланик у Клубу СДС Небојша Вукановић који је дошао да подржи рад градске организације СДС у Бијељини.

"Постало је правило да они људи који су годинама јели са чанка, преврну тај чанак као свиња и оду на другу страну. Почевши до Стевандића, преко Чавића и Петровића, до Мићића" – истакао је Небојша Вукановић, симболично говорећи о издаји Мића Мићића.

Вукановић је поновио да политичке прелетаче сматра већим непријатељима опозиције и грађана од самог Милорада Додика. "Одлазак ових људи доживљавам као процес катарзе и одстањивања свих оних склоних корупцији и поткупљивању. Остаће здраво ткиво које и народ ће то сигурно препознати и наградити на изборима" – закључио је Вукановић.4 КОМЕНТАРА

 1. Сваки дан пратим Вукана и Драшка.
  Драшко је режимски гилиптер и агент провокатор али за Вукана мислим да ће завршити у лудници јер он стварно вјерује у оно што ради.
  Јуче Вукан био у БН са оним жалосним Томицом.
  За оно што се сада зове СДС неће гласати ни њихове породице.
  Образлагање предстојеће коалиције са бијељинским ПДП треба ући у историју политичке глупости,коалицију са Марковићем који се понудио режиму за џаба да постане режимски папак.
  Ово што се назива СДС се узда у Пиперце,који сваки вече гледају као у Њујорк свјетла режимског Ражљева и Поповог Поља што их је позлатио режим Милорада Додика.
  Гледати 20 минута Томицу није добро али је једино тако могуће сагледати сав јад,немоћ и глупост коју са собом доноси ово што се зове СДС.

 2. Опозиција треба народу обећати да ће дијелити пакете али после избора, пакет квалитетног тоалетног папира кошта 7 КМ. Како год народ да гласа,чак и да побиједи опозиција или како је очекивано режим, народу у Републици Српској је кусати сопствена говна наредне 4 године када објаве коначне резултате.
  Колико је народ глуп,синоћ на РТВ БН вијест о Златку Максимовићу тек 15-ти коментар неко написао да је и Златко папак а у коментарима му се прије тога обећавају читаве породице јер је “ дашак свјежине „.