Лукач ставио Бијељину под видеонадзор

Постављање безбједносних камера по плану. Заједнички пројекат Министарства унутрашњих послова РС и Градске управе Бијељина, којим је предвиђено покривање територије града са 137 камера за видео-надзор напредује предвиђеном динамиком и до сада је постављено 55 уређаја за снимање, истакли су након данашњег састанка Драган Лукач, министар унутрашњих послова РС и Мићо Мићић, градоначелник Бијељине.

среда, 11 новембра, 2020 / 20:02

  – Очекујемо да ће, као у 35 локалних заједница широм РС гдје је пројекат постављања видео-надзора већ реализован, доћи до смањења броја почињених кривичних дјела у значајном проценту и на тај начин ћемо унаприједити безбједност грађана. Тамо гдје дође до извршења прекршаја или кривичних дјела, захваљујући видео-надзору ћемо имати могућност да вршимо квалитетнију истрагу која ће резултирати хапшењем починитеља дјела – појаснио је Лукач.

Поред Градске управе, Лукач је посјетио и Полицијску управу Бијељина и оцијенио да су резултати по питању борбе против криминалитета на задовољавајућем нивоу.

– У Бијељини је забиљежен пад криминалитета од 12 одсто у односу на ранији период, што говори о добром раду полиције. Због више саобраћајних незгода са смртним исходом, сматрамо да је потребно појачати контролу саобраћаја, али и мигрантску контролу, иако је број миграната регистрованих у Полицијској управи Бијељина мањи у односу на неке друге полицијске управе – нагласио је Лукач.

Градоначелник Бијељине је изразио задовољство посјетом министра унутрашњих послова РС и нагласио да је заједничка оцјена након састанка да Полицијска управа Бијељина добро ради свој посао штитећи безбједност грађана.

– Имамо чиме да се похвалимо јер је број кривичних дијела у Семберији, али и РС значајно смањен. Незаобилазна тема је била и пандемија корона вируса, односно на који начин припадници полиције могу помоћи инспекторима и љекарима у настојању да се смањи ширење ковида-19. Такође, пред нама је и велики изазов, а то је дан избора. У разговору са министром Лукачем закључили смо да ће све институције које узимају учешће у изборном процесу настојати да тај дан протекне онако како је то најсигурније за грађане који изађу на биралишта – најавио је Мићић.

Што се тиче заједничког пројеката МУП-а и Градске управе, којим је предвиђено да Бијељина буде покривена видео-надзором, Мићић је истакао да ће камере бити постављене и дуж канала Дашница, како би се несавјесни грађани спријечили да отпад бацају у канал.