Борислав Ракић: Успјели смо остварити обећане капиталне пројекте у Вукосављу уз помоћ Владе Српске

За нас не постоје "изборне" и "неизборне" године, и сматрам да се то најбоље види када објективно погледамо све оно што је урађено у претходном периоду, и да се радило од самог почетка једнаким интензитетом.

четвртак, 12 новембра, 2020 / 15:48

Породичан, васпитан, човјек домаћин-тако у Вукосављу описују Борислава Ракића, начелника општине Вукосавље. О Ракићу тако говоре и чланови и симпатизери странака које нису дио власти.

Да ли сте задовољни досадашњим радом и да ли сте поносни на све оно што је урађено у овом мандату?

Много је важније да ли су и колико су грађани задовољни. Сигуран сам да се види да предизборна обећања нису биле празне приче, већ да се много тога успјешно реализовало.

Очекујем да ћемо у другом мандату радити још преданије и марљивије и да ћемо завршити све оно што смо и планирали.

Видимо да је Влада Републике Српске активно укључена у помоћ општини Вукосавље. Можете ли нам рећи колико је активна ваша сарадња са републичким институцијама?

Наша сарадња је изузетна и захваљујући њој имали смо повећане капиталне инвестиције (завршетак пројекта канализације, санирање штета након катастрофалних поплава 2018. године, инфраструктурни пројекти… Све је то резултат сарадње са републичким институцијама.

Које су најзначајније инвестиције из претходне 4 године које бисте издвојили?

Примарно је свакако споменути завршетак канализационе мреже. То је нешто са чиме су се борила и мучила два претходна начелника. Ми смо то у нашем мандату успјели реализовати уз помоћ Владе Републике Српске.

Значајна ставка је и електрификација општине, Пројекат водовода у МЗ Језеро, да не спомињемо километре асфалта који су урађени у свим мјесним заједницама наше општине…

Општина Вукосавље је покровитељ многих спотских и културних манифестација?

Гледали смо да доласком на власт покренемо спортска и културна дешавања у Вукосављу јер она уопште нису постојала до тада.
Тако сада имамо одређене манифестације попут Гастрофеста за који могу рећи да је увелико препознатљив на ширем подручју Посавине, организујемо Дјечију Нову годину са подјелом преко 500 пакетића за наше најмлађе суграђане, покретање Културно-умјетничког друштва који сада има више од 50 чланова је веома значајна ставка.
Организатори смо и школе ролера, Уличне трке за ученике Основне и средње школе, представе, изложбе, спортских турнира у фудбалу и одбојци.

Трудимо се да и за Дан општине приредимо богат и разноврстан програм којим ће једнако бити заступљени сви народи са подручја Вукосавља.

Коју бисте поруку упутили грађанима општине Вукосавље пред надолазеће изборе?

За нас не постоје "изборне" и "неизборне" године, и сматрам да се то најбоље види када објективно погледамо све оно што је урађено у претходном периоду, и да се радило од самог почетка једнаким интензитетом.

Мислим да сам својим радом и радом мојих сарадника направио нешто добро за Вукосавље, и да су то грађани препознали.
Ми смо мала средина и морамо да се поштујемо без обзира на вјеру, нацију, политичко опредјељење или различитости било које врсте.
Различитости треба да нас спајају и воде у заједнички живот у Вукосављу.Оставите одговор