19:10 Вијетнамске власти заплијениле 345.000 кориштених кондома, који су се рецилирали и продавали као нови (ВИДЕО)08:19 Кавказ опет крвав: Азербејџан напао Јермене у Нагорно Карабаху07:49 Вучић и естрада: Плац у селу, Американци који поштују Дражу и четнике, плус ракија за Трампа07:44 На истоку старе приче: Јужна оптужује Сјеверну Кореју (и обратно)07:28 Убијен демострант: Док се полтронски медији баве Бјелорусијом, у Египту протести забрањени од 2013. године07:16 Након литијске кампање, грађанистанска КОВИД-маска: Алекса Бечић никад не би освештао зграду Општине Будва07:09 Кренула кола низастрану: ДПС по анкети ЦЕДЕМ изгубио седмину гласова06:53 Воле нас к'о своје: УНДП и Британска амбасада имају велики интерес да дигитализују државну управу06:13 Панеуропска унија и Католичка црква отворили "Еуропски центар за мир и сурадњу" без присуства Срба06:06 СДС на изборе излази под слоганом: За Српску по мјери свих нас

Лавров на СавБезу о С. Кореји: Престати са једностраним санкцијама

Москва позива све земље које уводе унилатералне санкције Сјеверној Кореји да престану са таквом праксом, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

четвртак, 27 септембра, 2018 / 20:15

Он је на сједници Савјета безбједности УН у Њујорку рекао да додатне, такозване „аутономне или секундарне санкције“ Сјеверној Кореји и другим државама, које уводе САД и њихови савезници, а које заобилазе санкције Савјета УН, само изазивају још веће одбијање.

„Још једном позивамо земље које уводе такве санкције да прекину такву праксу“, истакао је Лавров на сједници која је посвећена денуклеаризацији Корејског полуострва.

Лавров је напоменуо да није логично пријетити Сјеверној Кореји санкцијама, с обзиром на то да се ситуација у региону поправља, јавио је ТАСС.

Руски министар је додао да политика пооштравања санкција дјелује као да се спроводи у погрешно вријеме, јер је Пјонгјанг већ показао спремност на сарадњу.Оставите одговор