Дани(ј)ел Симић: Њежне латице наранџастих револуција

Док Вашингтон са прстом на носачима авиона, гледа у буру коју је изазвао у Тајванском мореузу, украјиско руководство је стављено пред избор – да ли покретати офанзиву и покушати заузети Херсон? То би подигло морал и на Западу. Политичарима помогло доказати пореским обвезницима како је смислено помагати режим у Кијеву, јер још увијек има шансе да се одбрани.

Јапан пробија већ усвојени војни буџет – кажу да се боје Кине и Сјеверне Кореје

Јапанско Министарство одбране објавило је данас захтјев да војни буџет буде 50 милијарди долара и да држава задржи рекордан ниво улагања у армију поводом растућих пријетњи из Кине и Сјеверне Кореје.


Кимова сеја пријети Американцима и Јужнокорејанцима: Маневри ће утицати на побољшање односа

Јужна Кореја и САД суочиће се са још већим безбједносним пријетњама јер су наставили са заједничким војним вјежбама које треба да почну ове седмице, рекла је данас Ким Јо Џонг сестра сјевернокорејског лидера Ким Џонг Уна.Друг Ким критиковао своје потчињене дужноснике због лошег дјеловања против корона вируса

Сјевернокорејски лидер Ким Џонг Ун критиковао је највише званичнике владајуће партије због неуспјеха у провођењу епидемиолошких мјера, што је довело до "велике кризе" и угрозило земљу и људе, јавили су данас државни медији.


Ко каже да је Сјеверна Кореја изолована: Пјонгјанг закључан због короне

Сјеверна Кореја забранила је улазак у главни град Пјонгјанг у склопу мјера за спречавање ширења корона вируса, уз закључавања других градова, укључујући и Хиесан на граници с Кином, саопштили су јужнокорејски законодавци.На истоку старе приче: Јужна оптужује Сјеверну Кореју (и обратно)

Јужна Кореја је раније саопштила да је Сјеверна Кореја послала поруку са извињењем лидера Ким Џонг Уна због убиства званичника јужнокорејске владе који је пронађен прошле недјеље на пловећем предмету у сјевернокорејским водама