Кимова сеја пријети Американцима и Јужнокорејанцима: Маневри ће утицати на побољшање односа

Јужна Кореја и САД суочиће се са још већим безбједносним пријетњама јер су наставили са заједничким војним вјежбама које треба да почну ове седмице, рекла је данас Ким Јо Џонг сестра сјевернокорејског лидера Ким Џонг Уна.

уторак, 10 августа, 2021 / 08:51

Јужна Кореја и САД почеле су прелиминарно увјежбавање за веће маневре наредне седмице уз компјутерску симулацију, упркос упозорењу Пјонгјанга да ће вјежбе утицати на напредак у побољшању међукорејских односа.

"Маневри нису добродошли и то је самоуништавајући поступак који је пријетња по сјевернокорејски народ и изазива раст тензија на Корејском полуострву. САД и Јужна Кореја суочиће се са много озбиљнијом безбједносном пријетњом јер игноришу упозорења да не настављају са опасним маневрима", наводи се у саопштењу Џонгове, преноси сјевернокорејска новинска агенција КЦНА.

Она је оптужила Јужну Кореју за издају јер наставља са маневрима непосредно након што је између Пјонгјанга и Сеула успостављена линија с намјером да се смање тензије.

Портпарол америчког Министарства одбране Мартин Мејнерс није желио да коментарише саопштење Сјеверне Кореје и истиче да су заједнички маневри билатерална одлука.Оставите одговор