Друг Ким критиковао своје потчињене дужноснике због лошег дјеловања против корона вируса

Сјевернокорејски лидер Ким Џонг Ун критиковао је највише званичнике владајуће партије због неуспјеха у провођењу епидемиолошких мјера, што је довело до "велике кризе" и угрозило земљу и људе, јавили су данас државни медији.

среда, 30 јуна, 2021 / 08:11

Званична агенција КЦНА није прецизирала шта се догодило, нити на који су начин људи угрожени.

Сјеверна Кореја званично није потврдила ниједан случај ковида 19, али је увела стриктне рестриктивне мјере, укључујући затварање граница и ограничавање путовања у земљи.

Ким је сазвао састанак политбироа Радничке партије због занемаривања дужности које су показали неки њени званичници, укључујући пропусте у примјени дугорочних мјера против пандемије, наводи КЦНА.

Неколико чланова политбироа, секретара централног комитета и званичника више државних агенција смијењено је на том састанку, али није прецизирано да ли су промјене повезане са поменутим занемаривањем дужности.

Сјеверна Кореја је раније саопштила да је прогласила ванредно стање и затворила гранични град Кесонг након што се особа која је прије три године пребјегла у Јужну Кореју вратила са симптомима ковида 19.

Свјетска здравствена организација касније је објавила да је ова особа тестирана на вирус корона, али да резултат није био јасан.Оставите одговор