Милан Благојевић: УН, НАТО, Русија и Ми

Готово је владајуће схватање како је простор на ком живимо својеврсна земља НАТО-а и само НАТО-а. У том смислу често се у одбрану таквих правно неоснованих схватања воли позивати на Дејтонски мировни споразум, и то на његов Анекс 1-А који има назив Споразум о војним аспектима мировног рјешења.


Јужнокорејске компаније увозиле угаљ са сјевера, под изговором да је руски

Три јужнокорејске компаније прекршиле су санкције УН уведене Пјонгјангу тако што су увозиле угаљ из Сјеверне Кореје, тврдећи да је ријеч о увозу руских производа, саопштено је из царинске службе Јужне Кореје.


Русија уложила вето на санкције Ирану због Јемена

Русија је уложила вето на резолуцију Савјета безбједности УН у којој се наводи да је Иран прекршио ембарго на оружје уведен против Јемена. За то исто вријеме, Саудијска Арабија врши класичну агресију на ту исту земљу.Јеремић: Држаћемо се преговора

Шеф српске дипломатије Вук Јеремић рекао је да они који су блокирали да се прихвати оно што је саопштено на сједници Савјета безбједности УН сносе одговорност да се понове једнострани акти Приштине.4 200 мировњака у спорну област Судана

Савјет безбједности УН усвојио је резолуцију о слању 4.200 мировњака из Етиопије у спорну суданску област Абјеи, која се налази на граници између сјеверног и јужног дијела земље, у покушају да ублажи тензије уочи проглашења независности југа Судана 9. јула.